Ό,τι θέλει ο καθένας μπορεί να το βρει στη Σάμο

Συνέντευξη της κυρίας Ανδριάννας Παναγοπούλου, Πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου στη MAIL

Η Σάμος είναι ένα καταπράσινο μαγευτικό νησί με υπέροχες παραλίες και το πιο σημαντικό, υπέροχους ανθρώπους. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για τη Σάμο και τις ομορφιές της;

Με δυο λέξεις θεωρώ ότι το είπατε εσείς. Αλλά θα σας τα πω και εγώ. Η Σάμος είναι ένα πάρα πολύ ωραίο νησί που προσφέρει στον επισκέπτη βουνό, θάλασσα, ησυχία, διασκέδαση, ό,τι θέλει ο καθένας θεωρώ, ότι μπορεί να το βρει στη Σάμο. Οι άνθρωποι είναι όπως είπες πάρα πολύ καλοί, φιλόξενοι και σέβονται τον τουρίστα και τον τουρισμό. Έχουμε καλές αρχές θα έλεγα.

Θα θέλατε να μας μιλήσετε για την επιχειρηματικότητα και την εμπορική δυναμική του νησιού;

Έχουμε τα πάντα, δεν μας λείπει κάτι από το νησί μας, βέβαια, με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και όλη η Ελλάδα. Δεν είμαστε εμείς η εξαίρεση.

Και πού βασίζεται κυρίως η επιχειρηματικότητα, είναι κυρίως τουριστική;

Όχι, είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Βέβαια το καλοκαίρι είναι πολύ καλύτερη η τουριστική μας περίοδος διότι έρχεται πολύς ξένος κόσμος και είναι και περισσότερος ο κόσμος πάνω στο νησί, ο οποίος θα αφήσει και κάποια χρήματα στο νησί. Οπότε η τουριστική περίοδος είναι η πιο καλή μας.

Πως περιμένετε να είναι η τουριστική σεζόν φέτος;

Πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι. Ήδη με βάση τις στατιστικές μας το ποσοστό μας έχει ανέβει και θα ανέβει και άλλο. Είμαστε πολύ καλύτερα από πέρυσι. Είμαστε πάρα πολύ καλύτερα.

Από ποιες χώρες περιμένετε κυρίως τουρισμό;

Και από Σκανδιναβία και από Γερμανία. Έχει τουρισμό. Από όλα τα μέρη έρχονται. Έχει γενικό τουρισμό. Και έχουμε και πολλούς Έλληνες, οι οποίοι έρχονται από το εξωτερικό. Έτσι, είναι αρκετοί όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μας έρχονται στον τόπο τους και τους ευχαριστούμε βέβαια για αυτό. Αλλά έχει γενικότερα κόσμο. Έχει.

Κυρία Πρόεδρε, τι πιστεύετε ότι θα μπορούσε να γίνει για να έχουμε ακόμα περισσότερη οικονομική ανάπτυξη;

Πάντα χρειάζονται περισσότερα πράγματα, τα οποία δεν είμαι εγώ σε θέση να τα αναλύσω αυτή τη στιγμή και δεν εξαρτάται από εμάς. Δηλαδή, είναι θέματα κράτους. Να γίνουν αναπτυξιακά πράγματα, να γίνουν και άλλα ξενοδοχεία, πράγματα που είναι λίγο δύσκολα με τη γραφειοκρατεία που μας κατέχει στην Ελλάδα. Είναι λίγο δύσκολα. Πολλά πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν αλλά και αυτά που έχουμε είναι αρκετά διότι προσφέρουμε μια ομορφιά και μάλιστα φυσική ομορφιά.

Επίσης κυρία Πρόεδρε, γνωρίζουμε ότι είστε επικεφαλής σε ένα πάρα πολύ δραστήριο Σύλλογο που προσφέρετε καθοριστικά στην οικονομία του νησιού. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για τις δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου;

Ό,τι μπορούμε κάνουμε και ό,τι περνάει από το χέρι μας και πάλι κάνουμε ώστε να έχουμε στην πόλη μας καλύτερες τιμές, να κάνουμε κάποιες εκπτώσεις. Διότι όπως ξέρετε και εσείς πάρα πολύ καλά, δεν είναι θέμα Σάμου, είναι θέμα πανελλαδικό, μας έχει καταστρέψει και το ίντερνετ. Οπότε προσπαθούμε να έχουμε όλοι καλές τιμές στα μαγαζιά μας, καλή ποιότητα. Το προσπαθούμε πάρα πολύ όλο αυτό και έχει ανταπόκριση. Νομίζω ότι έχει ανταπόκριση.

Ποιο είναι το όραμά σας για τον Σύλλογο και για τη Σάμο;

Το όραμά μας είναι ο Σύλλογος να ανέβει πιο ψηλά και ήδη είναι διότι όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον Σύλλογο δίνουν ψυχή. Έχουμε ανθρώπους που βοηθάνε. Να ανέβουμε πολύ ψηλά και να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα από ό,τι αυτή τη στιγμή μπορούμε να κάνουμε. Διότι και ό,τι κάνουμε χρειάζεται χρήματα που ένας απλός Εμπορικός Σύλλογος δεν μπορεί να τα διαθέτει. Εμείς, βέβαια, τα καταφέρνουμε με λίγα από εδώ, λίγα από εκεί και κάνουμε και τις εκδηλώσεις μας. Θα διοργανώσουμε πολλές εκδηλώσεις μας για το καλοκαίρι για τον επισκέπτη.

Τι εκδηλώσεις να περιμένει ο επισκέπτης φέτος;

Φέτος να περιμένει πολλές εκδηλώσεις. Δεν μπορώ να σας τις αναλύσω μια- μια γιατί ακόμα δεν τις έχουμε τυπώσει, αλλά αυτή που ξέρω σίγουρα είναι η Λευκή Νύχτα που έχουμε καθιερώσει κάθε χρόνο, η οποία είναι καταπληκτική.

Πότε είναι;

Αυτή είναι 29 Ιουλίου. Πάντα το κάνουμε το τελευταίο Σάββατο του Ιουλίου. Μετά έχουμε διοργανώσει μια πάρα πολύ μεγάλη έκθεση με τα τοπικά μας προϊόντα. Θα μπούνε και έμποροι μέσα με διάφορες εκδηλώσεις. Φέρνουμε συγκροτήματα... Κάνουμε πολλά πράγματα ώστε το νησί μας να έχει ζωντάνια.

Κυρία Πρόεδρε, είναι πάρα πολύ σημαντικά αυτά που μας είπατε. Θα θέλατε να προσθέσετε και κάτι ακόμα;

Εύχομαι όλα τα οράματα που κάνουμε να μας βγουν μπροστά και να γίνουν να υλοποιηθούν με το όποιο κόστος και προσωπικό και από τους άλλους ανθρώπους εδώ, να πάμε καλά και να πάει καλά η σεζόν. Διότι κρεμόμαστε από αυτή τη σεζόν. Είμαστε έμποροι και έχουμε πρόβλημα. Περιμένουμε η σεζόν να μας πάει καλά για να πάμε και εμείς καλά. 

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros