Φημισμένο σαμιώτικο κρασί, ωραίες παραλίες και απίστευτο τοπίο!

Συνέντευξη του κ. Μιχάλη Μητσού, Προέδρου Εστίασης & Ψυχαγωγίας Σάμου στη Mail

Η Σάμος είναι ένα νησί με πολύ μεγάλη ιστορία και μάλιστα είναι και η πατρίδα του θεμελιωτή των ελληνικών μαθηματικών Πυθαγόρα  αλλά και ο τόπος όπου μεγάλωσε ο φιλόσοφος Επίκουρος, μεγάλες μορφές   της ιστορίας  που έχουν επηρεάσει τη σύγχρονη σκέψη αλλά και το δυτικό πολιτισμό. Μιλήστε μας για αυτό το υπέροχο νησί.

Η Σάμος είναι ένα νησί το οποίο βρίσκεται στο Βόρειο Αιγαίο, είναι ένα νησί το οποίο, όποιος το επισκεφτεί μένει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Δεν είναι τόσο πολύ προβεβλημένο κι αυτό είναι το πρόβλημά μας, αλλά πιστεύουμε ότι αυτοί που το μαθαίνουν μετά θέλουν συνέχεια να το επισκέπτονται.

Η Σάμος έχει όμως και υπέροχο φυσικό τοπίο. Πώς θα ξεναγούσατε τον επισκέπτη στη Σάμο;

Η Σάμος είναι από τα λίγα νησιά τα οποία έχουν τόσο πολύ πράσινο, οπουδήποτε πας βλέπεις μόνο πράσινο, έχει πολύ ωραίες παραλίες, απίστευτα χωριά. Μπορεί κάποιος να βρει ο,τιδήποτε διαφορετικό θελήσει, δηλαδή μπορεί να βρει και βουνό, μπορεί να βρει και θάλασσα, μπορεί να βρει ησυχία, μπορεί να βρει και έντονη νυχτερινή ζωή.

Να μιλήσουμε και την μοναδική γαστρονομία της Σάμου.

Ναι, η Σάμος  εκτός από το υπέροχο κρασί το οποίο βγάζει, το φημισμένο γλυκό κρασί που είναι παγκόσμια αναγνωρισμένο και όσον αφορά την κουζίνα της, έχει πιάτα τα οποία φημίζονται και ο κόσμος τα αναζητεί συνέχεια.

Θα θέλατε να μας μιλήσετε για την επιχειρηματικότητα στο νησί;

Το κάθε νησί, όσο πιο μακριά είναι από την Αθήνα έχει και περισσότερα προβλήματα. Εμείς εδώ προσπαθούμε να δώσουμε ό,τι δυνάμεις έχουμε, έτσι ώστε να κρατήσουμε το νησί μας σε πολύ υψηλά επίπεδα. Όσον αφορά την επιχειρηματικότητά μας, προσπαθούμε να επενδύουμε, να κάνουμε καινούρια πράγματα όσον αφορά τις επιχειρήσεις μας. Πιστεύω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά το χώρο της εστίασης και της ψυχαγωγίας, όπως είμαστε και σε ότι αφορά το υπόλοιπο κομμάτι. Προσπαθούμε για το καλύτερο και νομίζω ότι αυτό φαίνεται σε όποιον επισκέπτεται τη Σάμο.

Κύριε Πρόεδρε, πώς αναμένετε να είναι η φετινή τουριστική σεζόν;

Η τουριστική σεζόν είναι κάτι το οποίο λέμε όλοι ότι θα φτιάξει κάθε χρόνο. Η αύξηση μπορεί να φαίνεται σε κάποιες φημισμένες περιοχές και σε μας να μην φαίνεται πολύ, όσο φαίνεται σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Εμείς είμαστε εδώ, έτοιμοι, έχουμε οργανωθεί όσο μπορούμε περισσότερο και περιμένουμε τον κόσμο να μας επισκεφτεί έτσι ώστε αυτό που θα ζήσει να έρθει να το ξαναζήσει πολλές ακόμα φορές.

Οι τουρίστες είναι κυρίως Έλληνες ή ξένοι; Από ποιες χώρες λαμβάνετε επισκέπτες συνήθως;

Έχουμε πάρα πολλούς Έλληνες, Έλληνες που έχουν καταγωγή από τη Σάμο και  επισκέπτονται το νησί μαζί με φίλους, οικογένειες ή γνωστούς και οι περισσότερες χώρες που επισκέπτονται τη Σάμο είναι από Γερμανία και από Σκανδιναβία.

Θα θέλατε να μας μιλήσετε και για τις δράσεις των Συλλόγων της Σάμου;

Η Σάμος είναι ένα μεγάλο νησί στο οποίο κάθε περιοχή έχει και το δικό της σύλλογο. Εγώ μπορώ να σας μιλήσω όσον αφορά τη δική μας πόλη. Υπάρχουν δυο πάρα πολύ μεγάλοι Σύλλογοι όσον αφορά το χώρο της Εστίασης και τον Εμπορικό που μεταξύ μας έχουμε άψογη συνεργασία έτσι ώστε να φέρνουμε μεγάλα αποτελέσματα που φαίνονται στον κόσμο. Την καλοκαιρινή σεζόν υπάρχουν πάρα πολλές εκδηλώσεις οι οποίες έχουν αναγνωριστεί και φέρνουν μεγάλο όγκο ανθρώπων στην περιοχή μας και μια από αυτές τις εκδηλώσεις είναι η Λευκή Νύχτα, η οποία γίνεται πάντα το τελευταίο Σάββατο του Ιουλίου. Η πόλη πραγματικά ζει απίστευτες στιγμές. Από τις εφτά η ώρα και μέχρι το πρωί είναι τα πάντα ανοιχτά, συναντά κανείς χιλιάδες κόσμο στους δρόμους και σε κάθε σημείο της περιοχής μας γίνονται εκδηλώσεις και δεν είναι μόνο αυτό, υπάρχουν και στην υπόλοιπη Σάμο βεβαίως. Για παράδειγμα, στο Πυθαγόρειο γίνονται πάρα πολλές εκδηλώσεις το καλοκαίρι όπως τα Ηραία, που είναι επίσημη εορτή. Πραγματικά υπάρχουν πάρα πολλά σημεία που μπορεί ο κόσμος να έρθει και να δει και όχι μόνο όσον αφορά την εστίαση και το εμπορικό κομμάτι, υπάρχουν και τα διάφορα αρχαία μνημεία τα οποία βρίσκονται εδώ στη Σάμο και από φέτος έχουμε τη μεγάλη χαρά να ανοίξει επιτέλους το Ευπαλίνειο Όρυγμα που είναι ένα από τα θαύματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί και πιστεύω ότι όποιος το επισκεφτεί και περάσει από αυτή τη σήραγγα θα μείνει ενθουσιασμένος και θα του μείνει για πάντα στη ζωή του.

H HellenicMail σε pdf

HellenicMail - Weekend

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros