Ο τουρισμός στα νησιά μας θα κλείσει με θετικό πρόσημο

Συνέντευξη της κυρίας Αγγελικής Σαραντινού, Εντεταλμένης Συμβούλου Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Κυρία Σαραντινού, φέτος αναμένεται μια χρονιά ρεκόρ στον ελληνικό  τουρισμό. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για αυτό;

Πράγματι, αναμένεται στη φετινή σεζόν να υπάρχει άνοδος του τουρισμού στην Ελλάδα. Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αποτελούν έναν εξαιρετικό και ασφαλή προορισμό για όποιον θέλει να απολαύσει μια δυνατή εμπειρία, να δει ένα μοναδικό περιβάλλον. Είμαστε σίγουροι και πρέπει να ελπίζουμε ότι ο τουρισμός στα νησιά μας θα κλείσει με θετικό πρόσημο.  

Να μιλήσουμε για την Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου στην οποία είστε εσείς υπεύθυνη.  Θα θέλατε να μας μιλήσετε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της πανέμορφης περιοχής της Ελλάδας μας, για τη φυσική ομορφιά, τον πολιτισμό και την ιστορία;

Πρόσφατα σχετικά, ανέλαβα ως Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος την «ευθύνη» για τον Τουρισμό της Περιφέρειας μας.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει ένα σύμπλεγμα νησιών, αποτελεί ένα αστερισμό όπως αυτός ορίστηκε στην μελέτη τουριστικής προβολής που παρουσιάσαμε σε όλους του φορείς της Περιφέρειας.

Όλα τα νησιά το καθένα με το δικό του χαρακτήρα, αποτελούν προορισμούς μοναδικού φυσικού κάλλους, ιστορίας και πολιτισμού. Ιδιαίτερα αυτά τα συγκριτικά μας πλεονέκτηματα επιθυμούμε να αναδείξουμε, δεδομένου ότι στοχεύουμε στο βιώσιμο Τουρισμό, σε Τουρισμό 12 μήνες το χρόνο.

Έτσι για παράδειγμα στη Λήμνο, εκτός από τις υπέροχες παραλίες, υπάρχει η παλαιότερη οργανωμένη πόλη της Ευρώπης, η Πολιόχνη.

Στη Λέσβο έχουμε τους αιολικούς ναούς μοναδικοί στον Ελλαδικό χώρο. Το Απολιθωμένο Δάσος στο Σίγρι, από τα ωραιότερα μνημεία γεωλογικής κληρονομιάς, σε παγκόσμια κλίμακα,το οποίο έχει κηρυχθεί «Διατηρητέο μνημείο της φύσης».Στη Χίο έχουμε τα μεσαιωνικά χωριά. Στη Σάμο υπάρχει το Ευπαλίνειο Όρυγμα ένα τεχνικό έργο του 6ου π.Χ. αιώνα το οποίο προκαλεί δέος μέχρι σήμερα και οι υπερμεγέθεις κούροι.

Η Ικαρία με την άγρια ομορφιά της μοναδικής φύσης της και τα ξακουστά πανηγύρια.

Η Σάμος είναι ένα μαγευτικό νησί και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα πολυδιαφημιζόμενα νησιά.  Γνωρίζουμε ότι έχουμε μια πολύ δραστήρια Περιφέρεια με συμμετοχές σε διεθνείς Εκθέσεις και διεθνή Fora. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει ώστε να αναδειχθεί περισσότερο η ξεχωριστή ομορφιά αυτού του τόσο μοναδικού νησιού;

Στόχος μας είναι να διατηρηθεί το φυσικό και δομημένο περιβάλλον ώστε να παραμείνει ο τόπος ελκυστικός για τον επισκέπτη που αναζητεί την ποιότητα στο περιβάλλον,στη γεύση, στη διαβίωση. Γι’ αυτόν που θέλει να ξεκουράσει τα αυτιά του και τα μάτια του στα παραδοσιακά και γνήσια προϊόντα που το Βόρειο Αιγαίο και ιδιαίτερα η Σάμος διαθέτει.

Στη Σάμο γεννήθηκαν ο μέγας μαθηματικός Πυθαγόρας ο φιλόσοφος Επίκουρος, ο αστρονόμος Αρίσταρχος που φέρεται να σχεδίασε τον πρώτο ηλιοκεντρικό χάρτη. Στη Σάμο βρίσκεται το Ηραίο που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Συνέδρια Μαθηματικών-Φιλοσοφίας-Αστρονομίας θα μπορούσαν στην διάρκεια όλου του έτους να πραγματοποιούνται στη Σάμο και εμμέσως, αλλά πολύ πιο αποτελεσματικά από την οποιαδήποτε «προωθητική-διαφημιστική καμπάνια» να προωθούν και το «τουριστικό προϊόν».

H HellenicMail σε pdf

HellenicMail - Weekend

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros