Έναρξη της προκαταρκτικής διαδικασίας για την ένταξη της Αλβανίας και της πΓΔΜ στην ΕΕ

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε σήμερα τη διαδικασία ελέγχου της ετοιμότητας της πΓΔΜ και της Αλβανίας για την έναρξη διαπραγματεύσεων, τον Ιούνιο του 2019, για την ένταξη των δύο χωρών στην ΕΕ.

Περισσότερα...

Επαφές Ν. Παππά με στελέχη της κυβέρνησης της Σκωτίας

Με στελέχη της κυβέρνησης της Σκωτίας συναντήθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος συνεχίζει τις επαφές του, κατά τη δεύτερη ημέρα επίσκεψής του στη Μ. Βρετανία.

Περισσότερα...

Βέροια: Δεύτερος νικητής προορισμός του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού ΕΝΤΕΝ 2017 προορισμών αριστείας με θέμα τον πολιτιστικό τουρισμό

Συνέντευξη του κ. Βασίλη Λυκοστράτη, Αντιδημάρχου Τουρισμού Δήμου Βέροιας

Κύριε Αντιδήμαρχε, θα θέλατε να μας πείτε γιατί να επισκεφθεί ένας τουρίστας τη Βέροια;

Ο επισκέπτης της Βέροιας έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μια ζωντανή και δυναμική πόλη που συνδυάζει, Ιστορία, Θρησκεία, Μουσεία, Αρχιτεκτονική, Περιβάλλον, Πολιτιστικά και Αθλητικά δρώμενα, Γαστρονομία - Φιλοξενία. Και ίσως η μοναδική Πόλη στην Ελλάδα που είναι πόσο φιλική προς τον πεζό, γιατί στους δρόμους της πόλης χωρίς φωτεινούς σηματοδότες όπου προτεραιότητα έχει πάντα ο πεζός.

Περισσότερα...

Η Βέροια με τις τεράστιες προοπτικές, είναι η βασίλισσα του Βορρά!

Συνέντευξη της κυρίας Αθηνάς Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου, Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, στη MAIL

Κυρία Τσιπουρίδου, είστε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, σε μια περιοχή που βρίσκεται σε μια αναπτυσσόμενη φάση. Ποια είναι τα σχέδιά σας για την επιχειρηματικότητα, την εμπορικότητα και ποιες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής;

Η Βέροια σαν αγορά είναι από τις πιο όμορφες και πιο συγκροτημένες στην επικράτεια, δηλαδή υπάρχει μια φυσική ανοιχτή αγορά. Το εμπορικό μας κέντρο είναι πανέμορφο οπότε σαν αγορά δεν υστερούμε σε τίποτα. Τώρα, όσον αφορά την ανάπτυξη, εμείς βασιζόμαστε στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Η Βέροια και η Ημαθία γενικότερα είχε έναν κάμπο πολύ εύφορο οπότε εκεί εναποθέτουμε τις ελπίδες μας, να έρθει η ανάπτυξη από τον πρωτογενή τομέα.

Περισσότερα...

Tο τέλος της κρίσης στην Ελλάδα, ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) γράφει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξελέγη το 2015 ως μαχητής κατά της λιτότητας οδηγώντας στη συνέχεια την Ευρωζώνη στα πρόθυρα της κατάρρευσης ενδέχεται να είναι εκείνος που θα οδηγήσει τη χώρα του και εντέλει το σύνολο της νομισματικής ένωσης εκτός οικονομικής κρίσης».

Περισσότερα...

Το παραγόμενο προϊόν της βιομηχανίας της Στερεάς Ελλάδας αντιπροσωπεύει το 2,5-3% του ΑΕΠ της χώρας

Συνέντευξη του κ. Νίκου Κουδούνη, Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, στη Mail

Κύριε Πρόεδρε, θα θέλατε να μας πείτε πόσο πραγματικά η βιομηχανία της Στερεάς Ελλάδας συμβάλλει στην εθνική οικονομία, ποιο είναι δηλαδή, το κομμάτι του ΑΕΠ που της αναλογεί.

Συμβάλλει κατά 2,5-3% στο ΑΕΠ. Το παραγόμενο προϊόν της βιομηχανίας της Στερεάς Ελλάδας αντιπροσωπεύει το 2,5-3% του ΑΕΠ της χώρας. Ειδικότερα στην περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου, για την προοπτική και την εξέλιξη της οποίας θα σας πω μετά αν με ρωτήσετε, πραγματοποιείται το 15% των εξαγωγών της ευρύτερης περιοχής Οινόφυτα-Σχηματάρι.

Περισσότερα...

Περιθώρια επενδύσεων και βελτίωσης του ΑΕΠ υπάρχουν πάντα

Συνέντευξη του Προέδρου Βιομηχάνων Λαμίας, κ. Γιώργου Γιαννίτση, στη Mail

Κύριε Πρόεδρε, θα θέλατε να μας πείτε  πώς βλέπετε το μέλλον της βιομηχανίας τόσο στη Λαμία  όσο και στη Στερεά Ελλάδα γενικότερα.

Μέσα στο δύσκολο τοπίο το οποίο βιώνουμε όλοι σήμερα, στη Λαμία και στη Στερεά Ελλάδα η βιομηχανία έχει την ίδια δυσκολία όπως σε όλη την Ελλάδα. Υπήρξαν βέβαια πλεονεκτήματα στη Στερεά Ελλάδα και ειδικότερα στη Λαμία ως συγκοινωνιακός κόμβος, αλλά αυτά τα πνίγει η γενικότερη δυσκολία μέχρι σήμερα.

Περισσότερα...

Η περιοχή μας έχει 212 εξαγωγικές επιχειρήσεις

Συνέντευξη του κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, στη MAIL

Κύριε Αγνιάδη, είστε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, μιας περιοχής που αναπτύσσεται συνεχώς και που φαντάζομαι ένας από τους στόχους σας είναι αυτός, να συνεχιστεί αυτή η ανάπτυξη, να έχει βιώσιμα χαρακτηριστικά και μάλιστα να διαμοιραστεί σε όλους τους κατοίκους και τους πολίτες της περιοχής. Μιλήστε μας για τα σχέδια σας.

Η Βοιωτία ήταν από πριν βιομηχανική και βιοτεχνική περιοχή, πριν να είναι σε όλη την Ελλάδα και πριν από την κρίση. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την περιοχή μας σε υψηλά επιχειρηματικά επίπεδα, πιστεύουμε ότι όλες οι ενέργειές μας έχουν κατορθώσει  ορισμένες επιχειρήσεις να νικήσουν την κρίση. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε και στις νέες προκλήσεις και να έχουμε μια δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων γιατί πολλές από τις επιχειρήσεις, επειδή ήταν εξαγωγικές, είχαν και τα δάνειά τους.

Περισσότερα...

Η εμπορική δραστηριότητα στην Λιβαδειά είναι αυξημένη

Συνέντευξη με τον κ. Θανάση Καλογριά, Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Κύριε Πρόεδρε, η Λιβαδειά είναι μια πόλη γεμάτη φυσικές ομορφιές αλλά και ιστορία. Μια περιοχή που αξίζει να ανακαλύψουμε τις κρυφές ομορφιές της. Μιλήστε μας για τη Λιβαδειά.

Η πόλη μας η Λιβαδειά όντως είναι γεμάτη όμορφες τοποθεσίες απείρου φυσικού κάλλους. Από μέσα την διασχίζει ο ποταμός Έρκυνα ο οποίος αποτελεί μοναδικό σημείο ομορφιάς που αλλάζει από μόνο του όλη την ενέργεια και την καθημερινότητα της πόλης. Ακόμη στο χώρο των πηγών της κρύας το αρχαίο θέατρο, το καταλανικό κάστρο και ο χώρος του μουσείου του Τροφωνίου αποτελούν ένα ξεχωριστό και συνάμα ενδιαφέρον λόγο ώστε να επισκεφτεί οποιοσδήποτε την Λιβαδειά.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 21

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική έκδοση σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Ο δρόμος της Ευρώπης για Μαδρίτη και Μπακού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ο Βλ. Πούτιν θεωρεί ότι η ραπ πρέπει να ελέγχεται

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο Βερολίνο