Πόρτο Ράφτη: Ένας μοναδικός, κοντινός προορισμός για αυτούς που αναζητούν χαλάρωση, διασκέδαση αλλά και καλό φαγητό

porto rafti

Το λιμάνι της Μεσογαίας ήταν πάντα η πύλη της Αττικής προς το Βορειοανατολικό Αιγαίο και τον Εύξεινο Πόντο.

Το πλέον διακεκριμένο μνημείο της περιοχής, είναι το ιερό του Δηλίου Απόλλωνα στην περιοχή Πρασιές, όπου γίνεται και αρχαιολογική έρευνα. Η λατρεία αρχίζει στους Μυκηναϊκούς χρόνους και διαρκεί μέχρι τους Πρωτοχριστιανικούς, 1500 χρόνια περίπου. Το σημαντικότερο εύρημα είναι το κεφάλι μαρμάρινου αγάλματος του Απόλλωνα, των αρχών του 5ου αιώνα π.Χ.

Σήμερα, ο Λιμήν Μεσογαίας ή Πάνορμος ή Πρασιές ή Πόρτο Ράφτη, είναι ένα οικισμός 3.000 μόνιμων κατοίκων και θέρετρο 80.000 καλοκαιρινών οικιστών.

Στο Πόρτο Ράφτη βρίσκεται και η γνωστή δημοτική πλαζ Αυλάκι, η οποία είναι καλά προφυλαγμένη από τους δυνατούς βοριάδες του καλοκαιριού αλλά και τους νότιους ανέμους. Γνωστές είναι και οι πλαζ του Αγίου Σπυρίδωνα, της Ερωτοσπηλιάς και της Χαμολιάς.

Ο παραλιακός οικισμός του Πόρτο Ράφτη, διαθέτει πολλές εναλλακτικές λύσεις για φαγητό, ενώ θεωρείται ιδανικός για διασκέδαση και ψυχαγωγία, δεδομένου ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλά κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, ψαροταβέρνες καφέ-μπαρ αλλά και πολλά νεανικά στέκια.

Το Πόρτο Ράφτη αποτελεί σήμερα έναν κοντινό προορισμό για μοναδικό φαγητό, έτοιμο να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό καλοφαγά. Σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, οι επισκέπτες μπορούν να νιώσουν την αλλαγή του τοπίου, να κολυμπήσουν, να εισπνεύσουν το αεράκι της θάλασσας και να επιστρέψουν ξεκούραστοι και ανανεωμένοι. Μπορούν ωστόσο και να παραμείνουν, αφού το Πόρτο Ράφτη προσφέρεται για μια άνετη και όμορφη διαμονή για περισσότερες μέρες.

H HellenicMail σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Το σήμα του Batman εμφανίστηκε σε 13 πόλεις για τα 80ά γενέθλιά του

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Νέτσερ, ο ποπ σταρ του ποδοσφαίρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Γιατί ο Χούμπολτ παραμένει επίκαιρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Γερμανία: πόλος έλξης Ελλήνων τουριστών