Αργολίδα: Ένας επίγειος Παράδεισος

Της Μαρίας Σιαφάκα

Μέσα στο φως της ιστορίας και του πολιτισμού δεσπόζει η Αργολίδα με τη μακραίωνη ιστορία της, πατρίδα των Ατρειδών και του ανυπέρβλητου Μυκηναϊκού πολιτισμού. Εδώ βρίσκεται το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και Ασκληπιείο όπου η τέχνη λειτουργεί ως ίαση. Εδώ ακολουθούμε τα ίχνη των Ενετών μέσα από τα επιβλητικά κάστρα τους. Εδώ και η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Περισσότερα...

Δράμα, η πανέμορφη πόλη των υδάτων

Ο νομός Δράμας, με πρωτεύουσα την ομώνυμη πόλη, ανήκει στην περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνορεύει στα βόρεια με τη Βουλγαρία, στα ανατολικά με το νομό Ξάνθης, στα νότια με το νομό Καβάλας και στα δυτικά με το νομό Σερρών. Χαρακτηρίζεται για τους κατάφυτους ορεινούς όγκους, με τους γραφικούς οικισμούς, τις πανέμορφες κοιλάδες που τις διατρέχουν ποτάμια, με κυριότερα το Νέστο και τον Αγγίτη, και τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα.

Περισσότερα...

Τα πανέμορφα Κύθηρα

Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα βρίσκονται νότια της Πελοποννήσου, ανάμεσα στον Κάβο Μαλέα και τη Δυτική Κρήτη. Αποτελούν μια ιδιαίτερη διοικητική, γεωγραφική και ιστορική ενότητα και στο διάβα των αιώνων έχουν διαμορφώσει έναν άκρως ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Περισσότερα...

Υπέροχες αποδράσεις στην Αίγινα για όλες τις εποχές του χρόνου!

Η Αίγινα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά του Αργοσαρωνικού, σε κοντινή απόσταση από το Λεκανοπέδιο και είναι η ιδανική λύση για απολαυστικές αποδράσεις όλο το χρόνο.

Στην Αίγινα θα βρείτε πολλά αξιοθέατα όπως το Ναό της Αφαίας που παρουσιάζει ίχνη λατρείας από τη Μυκηναϊκή περίοδο, τη μεσαιωνική καστροπολιτεία της Παλαιοχώρας, το μοναστήρι του Αγίου Νεκτάριου αλλά και αρκετά Βυζαντινά μνημεία.

Περισσότερα...

Λέρος

Η Λέρος, με πρωτεύουσα το ενιαίο οικιστικό σύνολο Πλάτανος, Αγία Μαρίνα και Παντελί, βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του Αιγαίου, ανάμεσα στην Κάλυμνο και τους Λειψούς, και αποτελεί ένα από τα νησιά των Δωδεκανήσων. Το νησί είναι πεδινό, με κάμπους που φτάνουν έως τη θάλασσα και χαμηλά βουνά κατάφυτα με πεύκα, βελανιδιές και πλούσιες ποικιλίες λουλουδιών. Το κλίμα της Λέρου είναι μεσογειακό, με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια.

Περισσότερα...

Κάλυμνος

Η Κάλυμνος, με πρωτεύουσα την Πόθια, βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο, ανάμεσα στη Λέρο και στην Κω, και είναι το τέταρτο σε μέγεθος και το τρίτο σε πληθυσμό νησί των Δωδεκανήσων. Το νησί συνδυάζει τη γοητεία του βουνού, με τα επιβλητικά άγρια τοπία και τις κατάφυτες από αρωματικά βότανα πλαγιές, με τις δαντελωτές ακτές και τα κρυστάλλινα νερά. Το κλίμα της Καλύμνου είναι νησιωτικό μεσογειακό, με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια.

Περισσότερα...

Κάρπαθος

Η Κάρπαθος, με πρωτεύουσα τα Πηγάδια, βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, ανάμεσα στην Κρήτη και τη Ρόδο, και αποτελεί το δεύτερο σε έκταση νησί της Δωδεκανήσου. Είναι ένα ορεινό νησί στο μεγαλύτερο μέρος του, δεν λείπουν, όμως, και τα πεδινά τμήματα στα νότια. Το κλίμα του νησιού είναι μεσογειακό, με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια.

Περισσότερα...

Μαγευτική Ικαρία: τόπος εντυπωσιακών αντιθέσεων

Η Ικαρία, με πρωτεύουσα τον Άγιο Κήρυκο, είναι νησί του ανατολικού Αιγαίου, σε μικρή απόσταση από τη Σάμο. Πρόκειται για ένα ορεινό νησί (το νησί διασχίζει η οροσειρά του Αθέρα), του οποίου το κλίμα χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό νησιωτικό, με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια.

Περισσότερα...

Σαγηνευτική Λήμνος

Η Λήμνος, με πρωτεύουσα τη Μύρινα στο δυτικό τμήμα της, βρίσκεται στο κέντρο του βορείου Αιγαίου και είναι το όγδοο σε έκταση νησί της Ελλάδας. Το κλίμα της Λήμνου χαρακτηρίζεται από ζεστά καλοκαίρια, με ιδιαίτερη ηλιοφάνεια, και ήπιους χειμώνες, με σπάνιες βροχοπτώσεις. Πρόκειται για ένα ήσυχο νησί, με εντυπωσιακά ηφαιστιογενή τοπία, εκτεταμένες εύφορες εκτάσεις, δαντελωτές ακρογιαλιές και πανέμορφους υγροβιότοπους. Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τα πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού και τα γραφικά παραδοσιακά χωριά, καθιστούν τη Λήμνο ως έναν τόπο που προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών παραθεριστών κάθε καλοκαίρι.

Περισσότερα...

Καβάλα: Μια πόλη σε μπλε και πράσινες αποχρώσεις… μια πόλη για να τη ζήσεις

Χρειάστηκαν γενιές ανθρώπων για να οικοδομήσουν αυτήν την πόλη.

Χρειάστηκε ο μόχθος εκατοντάδων καπνεργατών για να αναπτύξουν μια οικονομία που στηρίζονταν στην επεξεργασία του καπνού.

Χρειάστηκε η προσπάθεια χιλιάδων προσφύγων για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα που στηρίζονταν στη δουλειά, τη συνέπεια, τη μεθοδικότητα.

Περισσότερα...

Ρέθυμνο

Η πρωτεύουσα του νομού Ρεθύμνου συνδυάζει την παράδοση με τον σύγχρονο πολιτισμό. Από τη μία η παλιά πόλη, χτισμένη γύρω από το επιβλητικό φρούριο Φορτέτζα, διατηρεί την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και την αρχοντική όψη της και από την άλλη η σύγχρονη πόλη, απλωμένη κατά μήκος της παραλίας, προσφέρει έντονη πνευματική δραστηριότητα και αξιόλογη τουριστική κίνηση.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 6

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros