Μια βόλτα στη Θουριγγία της Γερμανίας

Καλώς ήρθατε στη Θουριγγία, το κρατίδιο που δεν έχει ούτε θάλασσα, ούτε σύνορα με το εξωτερικό. Εδώ θα βρείτε τις πολιτιστικές ρίζες της Γερμανίας. Και ιστορία, φυσικές ομορφιές και τοπικές ιδιαιτερότητες.

Ερφούρτη

Όποιος λέει Θουριγγία θα πρέπει να πει και Ερφούρτη. Μια από τις ιδιαιτερότητες της πρωτεύουσας του ομόσπονδου κρατιδίου είναι η γέφυρα Κρέμερ (Krämerbrücke). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε μήκος κατοικήσιμη γέφυρα στην Ευρώπη. Τι άλλο μπορεί να δει ο επισκέπτης στην πόλη; Την μεσαιωνική συνοικία, τον καθεδρικό της Αγ. Μαρίας, την παλαιότερη συναγωγή στην Ευρώπη και πολλά άλλα.

Θουριγγικός Δρυμός

Πεζοπορία χωρίς…όρια προσφέρει ο Δρυμός της Θουριγγίας. Μια από τις πιο αγαπητές διαδρομές είναι το Ρένσταϊγκ σε υψόμετρο σχεδόν 1.000 μέτρων. Για να καλύψουν οι πεζοπόροι τα 170(!) χιλιόμετρα της συνολικής διαδρομής, τη χωρίζουν συνήθως σε 6 μέρη.

Γκαίτε

Στην πόλη της Βαϊμάρης βρίσκεται το σπίτι του Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε, ενός από τους σημαντικότερους γερμανούς ποιητές. Εδώ γράφτηκαν μερικά από τα πιο διάσημα έργα του όπως «Φάουστ» και «Εκλεκτικές συγγένειες». Επί 50 χρόνια μέχρι το θάνατό του το 1832, έζησε εδώ ο γερμανός ποιητής. Το σπίτι του είναι σήμερα μουσείο.

Σίλερ

Στην Βαϊμάρη ο επισκέπτης μπορεί να δει επίσης το σπίτι του έτερου διάσημου γερμανού συγγραφέα, του Φρίντριχ Σίλερ, ο οποίος έζησε εδώ με την οικογένειά του τρία χρόνια. Οι συναντήσεις με τον Γκέτε ήταν τακτικές μέχρι το θάνατό του Σίλερ σε ηλικία μόλις 45 ετών, το 1805. Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα μπορούν να επισκεφθούν τα αρχεία του Γκέτε και του Σίλερ.

Λουκάνικα στα κάρβουνα

Παντού στην Θουριγγία θα βρείτε την τοπική σπεσιαλιτέ: τα λουκάνικα Θουριγγίας στα κάρβουνα. Μόνο όταν προέρχονται από το κρατίδιο μπορούν να φέρουν την ονομασία αυτή. Για κάποιο διάστημα μάλιστα ακόμα και τα μισά υλικά παρασκευής τους έπρεπε υποχρεωτικά να προέρχονται από την Θουριγγία. Τα λουκάνικα προσφέρονται μέσα σε μικρό ψωμάκι και συνοδεύονται από μουστάρδα Θουριγγίας.

Μπάουχαους

Γενέτειρα της διάσημης αρχιτεκτονικής τάσης του Bauhaus ήταν η Βαϊμάρη της δεκαετίας του ΄20. Ο ιδρυτής της ήταν ο Βάλτερ Γκρόπιους. Στην Αρχιτεκτονική Σχολή διεθνείς καλλιτέχνες έθεσαν νέα θεμέλια όχι μόνο στην αρχιτεκτονική, αλλά και το design. Στο μουσείο Bauhaus της πόλης οι επισκέπτες μπορούν να δουν αντικείμενα, έπιπλα, αλλά και σχέδια κτιρίων που δημιούργησαν τον μύθο του Bauhaus.

Βάρτμπουργκ

Στην πόλη του Άιζεναχ στον πύργο Βάρτμπουργκ ο θεολόγος Μαρτίνος Λούθηρος μετέφρασε μέσα σε σχεδόν τρεις μήνες την Καινή Διαθήκη από τα ελληνικά στα γερμανικά. Βρισκόταν τότε υπό διωγμό και βρήκε καταφύγιο στον πύργο. Το 2017 συμπληρώνονται 500 χρόνια από τη μεταρρύθμιση του Λουθήρου.

Μπαχ

Ακρόαση της μουσικής του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ είτε με ακουστικά, είτε σε μικρές συναυλίες που λαμβάνουν χώρα κάθε ώρα. Στο μουσείο Μπαχ στο Άιζεναχ οι επισκέπτες πρέπει απλά να επιλέξουν. Ο διάσημος συνθέτης του μπαρόκ γεννήθηκε στην πόλη το 1685 και έζησε εκεί δέκα χρόνια. Περισσότερη μουσική του μπορούν να απολαύσουν οι ενδιαφερόμενοι στις Μουσικές Εβδομάδες Μπαχ.

Εθνικό Πάρκο Χάινιχ

Οι παλιές οξιές ήταν ο λόγος για τον οποίο το Εθνικό Πάρκο στο Χαίνιχ συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ένα ειδικό μονοπάτι καθιστά προσβάσιμες ακόμα και τις πιο δυσπρόσιτες περιοχές. Σε ύψος 24 μέτρων οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τις κορυφές των δέντρων, αλλά και πολλά σπάνια πουλιά και ζώα που ζουν στο μοναδικό αυτό δάσος. 

Σκατ

Ποιός ανακάλυψε το χαρτοπαίγνιο σκατ; Οι Θουριγγοί, το 1813 στην πόλη Άλτενμπουργκ. Το παλαιότερο τραπουλόχαρτο που κατασκευάστηκε στην Γερμανία το 1509 προέρχεται από αυτή την πόλη. Ακόμα και σήμερα στο Άλτενμπουργκ παράγονται και πωλούνται τράπουλες. Το ιδανικό δώρο από την Θουριγγία.

Πηγή: DW

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Αφεντικό στο «σπίτι» της

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Πόση άδεια χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε μπαταρίες;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Λιγότερα ταξίδια λόγω κλιματικής αλλαγής;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

«Θα μας λείψεις εσύ και η μουσική σου»