«Η μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσει για το αύριο αυτής της χώρας, είναι η συζήτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

«Η μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσει για το αύριο αυτής της χώρας, είναι η συζήτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Και παραγωγική ανασυγκρότηση χωρίς στήριξη στον παραγωγό και στον κτηνοτρόφο, δεν υπάρχει». Αυτά ανέφερε σήμερα από τα Τρίκαλα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε στο εκλογικό κέντρο του κόμματος με τους κτηνοτροφικούς φορείς των Τρικάλων. Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματα της παραγωγικής δραστηριότητας της περιοχής, ενώ παρουσίασε και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας.

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, έχει γίνει ένα πειραματόζωο διάλυσης της παραγωγικής βάσης, και μετατροπής της Ελλάδος σε μια αποικία χρέους. Αυτά που γίνανε είναι εγκληματικά, πρόσθεσε για να εξηγήσει:

«Το θέμα είναι πως μπορούμε απο εδώ και πέρα μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις, στα προβλήματα. Το πρώτο που εμάς απασχολεί είναι η μείωση του κόστους παραγωγής. Είτε αυτό αφορά τον παραγωγό, είτε τον κτηνοτρόφο. Έχω την αίσθηση ότι για να μπορέσουμε να ξανακάνουμε τον πρωτογενή τομέα ατμομηχανή ανάπτυξης της πατρίδας, πρέπει να ανασυγκροτήσουμε το συνεταιριστικό κίνημα και να βάλουμε κανόνες στην αγορά».

Όταν ο αγρότης ή ο κτηνοτρόφος είναι πνιγμένος από το λαιμό, επισήμανε ακόμα ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τους κτηνοτροφικούς φορείς, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, δεν μπορεί να παράξει... Εμείς θέλουμε, να ξαναβάλουμε τον αγρότη ή τον κτηνοτρόφο στην παραγωγική διαδικασία, και να τον ελαφρύνουμε από τα δυσβάστακτα βάρη, διευκρίνισε, κάνοντας λόγο για «τράπεζα ειδικού σκοπού», για την αγροτική κτηνοτροφική οικονομία, που θα δώσει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Μιλώντας για τις επιδοτήσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι, ο Πρωθυπουργός ήρθε για άλλη μια φορά να κινδυνολογήσει, λέγοντας ότι θα χαθούν οι επιδοτήσεις. Μα κι αυτές που υπάρχουν τώρα, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, δεν δίνονται μιλώντας για ένα τεράστιο γραφειοκρατικό σύστημα.

Εμείς, πρόσθεσε δεν λέμε πράγματα στον αέρα. Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να είναι μια χώρα της Ε.Ε. ο λαός της όμως να είναι με αξιοπρέπεια, να μπορεί να έχει ένα

μέλλον, μια προοπτική. Αυτό σημαίνει, διευκρίνισε ο κ. Τσίπρας ότι όχι μόνο δεν θα χαθούν οι επιδοτήσεις, αλλά θα διεκδικήσουμε, στην Ε.Ε, να υπάρξουν ειδικές αποφάσεις για ενίσχυση συγκεκριμένων κλάδων της παραγωγής. Ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για δέσμευση, για απλοποίηση και εξορθολογισμό των διαδικασιών με ενίσχυση των δημοσίων υπηρεσιών, ώστε να μην υφίστανται οι κτηνοτρόφοι επιβαρύνσεις.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στους πολίτες των Τρικάλων, με χαιρετισμό, καλώντας τους να δημιουργήσουν το μεγάλο ρεύμα αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα. Παράλληλα παρουσίασε και τους υποψηφίους του κόμματος.

Στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ρεύμα που μετατρέπεται μέρα με τη μέρα σε ποτάμι ορμητικό, που θα παρασύρει το κατεστημένο της διαπλοκής, της διαφθοράς και των μνημονίων. Ο λαός πια, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας δεν φοβάται… Άλλοι, διευκρινίσε είναι αυτοί που έχουν αρχίσει να φοβούνται και καλώς φοβούνται. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει για να καθήσει στις θέσεις και τις καρέκλες της εξουσίας προς μία απλή εναλλαγή, όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε θα έρθει με έναν και μόνο στόχο. Να ξαναφέρει τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια στον λαό μας… Να ξαναφέρει τη δημοκρατία. Και δικαιοσύνη πάνω από όλα σημαίνει, ότι όλα συνέβησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον τόπο, από την αρχή θα ελεγχθούν και θα αποδωθούν ευθύνες.

Την άλλη Κυριακή, εμείς ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντησή του, ενισχύοντας το ΣΥΡΙΖΑ για συγκρουστει όχι με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος ήδη, όπως τόνισε, βουλιάζει μέσα στην κινδυνολογία και το ψέμα, διευκρίνισε ο κ. Τσίπρας, αλλά την επόμενη Κυριακή, πρόσθεσε ο λαός θα δώσει ψήφο στήριξης στο ΣΥΡΙΖΑ για να συγκρουστεί με το καθεστώς της ολιγαρχίας που λεηλάτησε την πατρίδα τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Κατόπιν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε περιοδεία στην Καρδίτσα όπου συναντήθηκε με αγροτικούςσυλλόγους και τον Αμπελοοινικό Σύλλογο στον πεζόδρομο της Καρδίτσας. Πριν τη συνάντηση αυτή πραγματοποίησε χαιρετισμό, μπροστά στο εκλογικό κέντρο. Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ερχόμαστε με σχέδιο, να οδηγήσουμε σε αυτό που ονομάζομαι επανεκκίνηση της οικονομίας, σε αυτό που ονομάζομαι παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πια δεν είναι η απειλή, είναι η ελπίδα, η μεγάλη ελπίδα για την Ευρώπη, μια Ευρώπη που έχει ανάγκη για μια αλλαγή πορείας, και αυτό το αποδέχονται πια σε όλα τα μήκη και πλάτη της γηραιάς ηπείρου.

H HellenicMail σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Τα κινητά καταστρέφουν τη λίμπιντο…

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Νέτσερ, ο ποπ σταρ του ποδοσφαίρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Γιατί ο Χούμπολτ παραμένει επίκαιρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Γερμανία: πόλος έλξης Ελλήνων τουριστών