Η Κομισιόν αναμένεται να ανακοινώσει τη στρατηγική διεύρυνσης προς τα Δυτικά Βαλκάνια

Τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προοπτική ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, αναμένεται να υιοθετήσει το Κολέγιο των Επιτρόπων που συνεδριάζει στο Στρασβούργο.

Στο πνεύμα των όσων δήλωσε ο πρόεδρος Γιούνκερ στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η στρατηγική για τα Δυτικά Βαλκάνια που θα παρουσιαστεί, αναμένεται να τονίζει την ανάγκη να δοθεί ώθηση στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, με την προοπτική ένταξης, τουλάχιστον ορισμένων εξ αυτών, ως το 2025.

Η Επιτροπή αναμένεται να ενθαρρύνει όλες τις υποψήφιες χώρες να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας για την ευρωπαϊκή προοπτική τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε τονίσει στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, ότι καμία από τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες των Δυτικών Βαλκανίων δεν είναι ακόμα έτοιμη να προσχωρήσει στην ΕΕ, ωστόσο εκτίμησε ότι ως τη λήξη της θητείας της επόμενης Επιτροπής, η ΕΕ θα έχει περισσότερα από 27 κράτη-μέλη.

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική έκδοση σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Ο δρόμος της Ευρώπης για Μαδρίτη και Μπακού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ο Βλ. Πούτιν θεωρεί ότι η ραπ πρέπει να ελέγχεται

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο Βερολίνο