Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στα μέτρα ανακούφισης που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση υπέρ των ευάλωτων πολιτών, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παπάς, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, με αφορμή δημοσκόπηση της εφημερίδας «Έθνος».

Ο κ. Παππάς σημείωσε πως και αυτή η δημοσκόπηση όπως όλες, καταγράφει ότι η διαφορά των δύο κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βαίνει συνεχώς, σταθερά και επίμονα μειούμενη. Σε ερώτηση για το πώς θα μπορούσε η κυβέρνηση να προσεγγίσει τους αναποφάσιστους πολίτες που αγγίζουν το 1 εκατομμύριο, ο υπουργός επανέλαβε πως η κυβέρνηση πήγε σε εκλογές για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Σημείωσε πως ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε σε εκλογές με το «λεφτά υπάρχουν» και ο Αντώνης Σαμαράς με την «επανα-διαπραγμάτευση» , ενώ «εμείς», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, «πήγαμε σε εκλογές για να αποφασίσει ο λαός για το πρόγραμμα».

«Η κυβέρνηση», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, «θα προκρίνει σε αυτό τον κόσμο (σ.σ. τους αναποφάσιστους) τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που έχει πάρει μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, τα οποία είναι σημαντικά για τη ζωή των πολιτών και όχι ψίχουλα - αλλά και τις μεγάλες θεσμικές πρωτοβουλίες που παίρνει, τόσο στο εσωτερικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» τόνισε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου φαίνεται πως στέλνει μήνυμα δυσαρέσκειας, με αιχμή το προσφυγικό ζήτημα. Ο κ. Παππάς είπε πως «οι άνθρωποι που διαβιούν εκεί (στα νησιά που δέχονται τις έντονες προσφυγικές ροές) άλλες φορές είναι συμβατοί με αυτό που πραγματικά συμβαίνει και άλλες δεν είναι». Σημείωσε πως «η Σάμος είχε μια καταπληκτική τουριστική περίοδο, η οποία δεν επηρεάστηκε από τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών». Συμπλήρωσε πάντως, πως η κυβέρνηση δίνει τη μάχη, «τα προβλήματα είναι υπαρκτά και δεν θα ήταν σωστό να πω ότι δεν υπάρχουν, ή ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές. Πρέπει να καταβάλουμε προσπάθειες» είπε ο Νίκος Παππάς και αναφέρθηκε στην απόφαση κυβέρνησης- θεσμών για την οικονομική ανακούφιση των νησιών, όπως προβλέπεται και στον Προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται πως τα υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα πέντε νησιά τού Αιγαίου που δέχονται το κύριο βάρος των προσφυγικών ροών. Πρόκειται για τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και τη Λέρο. Επίσης, αποφασίστηκε από το δεύτερο μισό του 2018 να εφαρμοστεί και το μέτρο του «μεταφορικού ισοδύναμου» στη νησιωτική Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Πρίγκιπας Χάρι και Έλτον Τζον μαζί κατά του HIV

  

 

 

Forbes: Κάιλι Τζένερ, η νεότερη δισεκατομμυριούχος