Πρ. Παυλόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Κάθε κράτος της ΕΕ πρέπει να εφαρμόζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για το κατά πόσο οι εξελίξεις στην Ισπανία και την Καταλονία θα έχουν επιπτώσεις στην Ευρώπη, αλλά και τα Βαλκάνια, τόνισε ότι οι εξελίξεις αυτές αφορούν στο σύνολο τους την Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι κάθε λαός και κάθε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις και πρέπει να εφαρμόζει το ευρωπαϊκό δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Αν πιστεύουμε στην Ευρώπη, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος,πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, γιατί η Ευρώπη δεν είναι ένα φόρουμ επίλυσης διαφορών κατά το δοκούν.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, απαντώντας στην ίδια ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι η Σερβία ενισχύει την εδαφική ακεραιότητα της Ισπανίας και έστειλε ήδη σχετική επιστολή στον Ισπανό πρωθυπουργό. Υποστήριξε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να αντιμετωπίζει με διαφορετικά μέτρα και σταθμά την Καταλονία και το Κόσοβο, τονίζοντας ότι στο θέμα του Κοσόβου η Ευρώπη δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία.

«Δυστυχώς τώρα η αρκούδα έχει χτυπήσει τη δική τους πόρτα», δήλωσε δεικτικά ο Σέρβος Πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros