Οι εταίροι φοβούνται εκλογές το φθινόπωρο

parliament

Προβληματισμό προκαλεί στους εταίρους οι εξαγγελίες αλλά και οι συζητήσεις γύρω από θέματα που θα μπορούσαν να σημάνουν «γενική υποχώρηση» από αυτά που έχουν συμφωνηθεί και που η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει. Ήδη, γίνεται λόγος για σημαντικές καθυστερήσεις στο πρόγραμμα.

Ακόμα περισσότερο φοβίζει τους πιστωτές το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί το φθινόπωρο σε εκλογές, σ’ ένα κλίμα γενικής «χαλάρωσης» και πολιτικής παράλυσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δ. Δασκαλόπουλος, μίλησε ανοιχτά γι’ αυτό το ενδεχόμενο, την περασμένη Δευτέρα.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος εμφανίζονται αποφασισμένοι να αντιστρέψουν το κλίμα και να καθησυχάσουν όλες τις σχετικές ανησυχίες.

Ωστόσο, το αν, πραγματικά, η χώρα είναι σε προεκλογική τροχιά είναι αυτό που «πυροδοτεί» την αντίδραση και την ανησυχία των δανειστών μας.

Γι’ αυτό και οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης αναμένεται να είναι και προσεκτικές και ισορροπημένες. Όπως προσεκτικά και ισορροπημένα θα πρέπει να αναμένονται και τα μηνύματα που εκπέμπει, και χωρίς τα «ατυχήματα» τύπου μικρής ΔΕΗ.

Όπως εδώ και αρκετό καιρό έχει γράψει η Mail, ο Πρωθυπουργός καλείται να βαδίσει σ’ ένα, ήδη, τεντωμένο σχοινί. Να ισορροπήσει ανάμεσα στις απαιτήσεις της Τρόικας και σ’ εκείνες των κοινωνικών ομάδων και των πολιτών που δεν αντέχουν άλλο την πίεση. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η ισορροπία αυτή δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση και θα δοκιμάσει την κυβέρνηση τους επόμενους μήνες.

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros