Περιβάλλον και οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Γιάννη Τσιρώνη με αντιπροσωπεία των Γερμανών Πράσινων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το περιβάλλον και η οικονομία τόσο σε σχέση με την Ελλάδα, όσο και με την ΕΕ, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης αντιπροσωπείας του κόμματος των Γερμανών Πρασίνων με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Δρ. Αντον Χοφράιτερ (Anton Hofreiter)πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος των Πρασίνων/Συμμαχίας 90, ο αντιπρόεδρος κ. Σμίτ (Schmidt) καθώς και το στέλεχος του κόμματος Φίλιπ Μπόλε (Philip Bohle) συνοδευόμενοι από τον επιτετραμμένο της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Κλέμενς Σεμτνερ (Klemens Semtner).

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, «το πρώτο θέμα που τέθηκε προς συζήτηση ήταν η πορεία των συνομιλιών της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους και η καταφανής αποτυχία του μνημονίου η οποία επέβαλε μια εκ νέου διαπραγμάτευση σε μηδενική βάση».

Όπως επεσήμανε ο κ. Τσιρώνης,«είναι αποδεδειγμένο και αποτελεί κοινή παραδοχή όλων των πλευρών, ότι το μνημόνιο οδήγησε την ελληνική οικονομία σε πλήρη κατάρρευση. Ένα αποτέλεσμα τελείως αντίθετο από αυτό που όφειλε να επιτύχει».

Εκ μέρους της κυβέρνησης, τόνισε, επίσης, ότι «είμαστε ανοικτοί σε μια έντιμη διαπραγμάτευση, ακριβώς για να λήξει άμεσα αυτή η εκκρεμότητα και επιτέλους η Ελλάδα να μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης».

Επι τάπητος τέθηκε το θέμα της ενέργειας, όπου κατέστη σαφές ότι πρώτο μέλημα της ηγεσίας του υπουργείου αποτελεί η ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κυρίως στην κατεύθυνση απεξάρτησης από το πετρέλαιο, που είναι ένα καύσιμο εισαγόμενο.

Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο, από την συζήτηση δεν έλειψε το ζήτημα των προστατευόμενων περιοχών: «Η Ελλάδα είναι από τις μοναδικές χώρες στον κόσμο με τόσο πλούσια βιοποικιλότητα. Η πολιτεία, ωστόσο, δεν δίνει ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την προστασία του τεράστιου αυτού πλούτου. Το 2015 λήγουν τα προγράμματα που στηρίζουν τους φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών και γι' αυτό η πολιτεία οφείλει να βρει μια λύση άμεσα», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός.

Ηλ. Π.

sardis rent a car banner

e-iatros

Πρώτη μέρα στο σχολείο για την πριγκίπισσα Σάρλοτ

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ο Μπραντ Πιτ υπόσχεται ότι δεν θα πιει ποτέ ξανά αλκοόλ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Τα «αστικά τοπία» του Matias Bechtold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Το Facebook εξετάζει την απόκρυψη του αριθμού των "likes" από τις αναρτήσεις των χρηστών