Βουλή: Αντιδράσεις των κομμάτων κατά της προέδρου της Βουλής για την εξαγγελία για τη σύσταση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η σημερινή συνέντευξη της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικά με την σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημοσίου χρέους.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ κατηγορεί την πρόεδρο της Βουλής ότι παραβιάζει συστηματικά κάθε έννοια διαλόγου και διακομματικής συνεννόησης.

«Η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα για το εθνικό κοινοβούλιο. Παραβιάζει συστηματικά κάθε έννοια διαλόγου και διακομματικής συνεννόησης, όπως ίσχυε από το 1974 μέχρι και την ανάδειξή της στο αξίωμα της πρόεδρου της Βουλής», τονίζει η ΝΔ και προσθέτει:

«Οι σημερινές της εξαγγελίες για την σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποιος δίνει την κατεύθυνση σε αυτή την κυβέρνηση: ο κ. Τσίπρας ή η κα Κωνσταντοπούλου;».

Από την πλευρά του το Ποτάμι κατηγορεί την πρόεδρο της Βουλής ότι «αποφάσισε να υποκαταστήσει και τον υπουργό Οικονομικών και, στον νέον της ρόλο, ως υπερυπουργός, υιοθετεί την ατζέντα του Πάνου Καμμένου».

«Τη στιγμή, που ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών δε μιλούν για κούρεμα του χρέους, η Πρόεδρος της Βουλής συγκροτεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και εξακολουθεί να μιλάει για «επονείδιστο χρέος»: Λειτουργεί ως αρχηγός κάποιας συνιστώσας, κόντρα στην κυβερνητική γραμμή ή πρόκειται για άλλη μια επικοινωνιακή φιέστα από αυτές, που της αρέσουν;», διερωτάται στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Παράλληλα καλεί τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ποια είναι η ελληνική θέση και καταλήγει λέγοντας:

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να το αφήσει η κυβέρνηση στα χέρια του κ. Καμμένου και της κας Κωνσταντοπούλου».

Εξ άλλου, το ΚΚΕ κατηγορεί την πρόεδρο της Βουλής ότι προχώρησε στην σημερινή εξαγγελία, χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση και απόφαση της Βουλής, ούτε καν της διάσκεψης Προέδρων. «Εκτός από αυθαίρετη, μονομερής ενέργεια της Προέδρου και της κυβέρνησης, ουσιαστικά επιδιώκει να νομιμοποιήσει το χρέος στη συνείδηση του λαού, διαχωρίζοντάς το σε «καλό» και «κακό». Και σε τελευταία ανάλυση να φορτώσει το χρέος στο λαό, ο οποίος δεν ευθύνεται για τη δημιουργία και τη διόγκωσή του», επισημαίνει το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Αντί η κυβέρνηση και η πρόεδρος της Βουλής να παίζουν παιχνίδια αποπροσανατολισμού, οφείλουν να φέρουν άμεσα στην Βουλή τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και εκεί να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του».

Το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο «για νέο show της Προέδρου της Βουλής», τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Μέσα στα πολλά και μεγάλα προβλήματά της, η χώρα απέκτησε ένα νέο, την κα Πρόεδρο της Βουλής. Το νέο τηλεοπτικό προσωπικό show της κ. Προέδρου αφορούσε σήμερα την «επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους». Με «πρέσβειρα» και ξένο σύμβουλο, αλλά ερήμην της Βουλής, χωρίς νομική βάση, κατά προφανή παραβίαση του Κανονισμού και σε αντίθεση με την τωρινή πολιτική της κυβέρνησης, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκουν τα θέματα αυτά. Ο κ. Τσίπρας και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντιληφθεί τι εκτρέφουν;».

Τέλος η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωση της τονίζει:

«Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι ο λογιστικός έλεγχος και η διαγραφή του παράνομου χρέους, καθώς και η αντίσταση στην τοκογλυφική πολιτική των δανειστών, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρως υποταχθεί».

H HellenicMail σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Το σήμα του Batman εμφανίστηκε σε 13 πόλεις για τα 80ά γενέθλιά του

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Νέτσερ, ο ποπ σταρ του ποδοσφαίρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Γιατί ο Χούμπολτ παραμένει επίκαιρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Γερμανία: πόλος έλξης Ελλήνων τουριστών