ΠΑΣΟΚ - ΔΗΛΩΣΗ ΕΥΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑΣ ΚΤΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την επιλογή των Διευθυντών σχολικών μονάδων από το Σύλλογο Διδασκόντων με ψηφοφορία, η εισηγήτρια του ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Για την πλήρωση των θέσεων των στελεχών της δημόσιας εκπαίδευσης, επιλέγονται εκπαιδευτικοί με βάση αξιολογικούς πίνακες επιλογής. Ο ν. 3848/2010 ορίζει ως κριτήρια για την επιλογή των Διευθυντών των σχολικών μονάδων την επιστημονική και παιδαγωγική συγκρότηση καθώς και τη διδακτική και διοικητική εμπειρία των υποψηφίων. Η επιλογή των Διευθυντών, στο πλαίσιο του ισχύοντος συστήματος, γίνεται με μοριοδότηση βάσει των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων. Πρόκειται δηλαδή για ένα σύστημα αντικειμενικό, αξιοκρατικό και διαφανές που προέκυψε μέσα από διαδικασία διαλόγου.

Η σκέψη και μόνο ότι η ανωτέρω αντικειμενική διαδικασία επιλογής θα καταργηθεί και η επιλογή θα γίνεται από το Σύλλογο διδασκόντων με ψηφοφορία, χωρίς κριτήρια και χωρίς προϋποθέσεις σπουδών, εμπειρίας και προϋπηρεσίας, είναι άκρως επικίνδυνη διότι δεν επιλέγεται ο ικανός αλλά ο αρεστός. Πρόκειται για θέση ευθύνης και άρα προϋποθέτει πρωτίστως παιδαγωγική και διοικητική ικανότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η γνώμη του συλλόγου διδασκόντων δεν πρέπει να λαμβάνεται επίσης υπόψη κατά τη διαδικασία επιλογής. Σε κανένα διοικητικό σύστημα του κόσμου δεν καθυποτάσσεται πλήρως η αντικειμενική διαδικασία αξιολόγησης στην υποκειμενική βούληση των εκάστοτε υφισταμένων.

Το Υπουργείο Παιδείας για ακόμη μία φορά παραγνωρίζει τη σημασία του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία και προτάσσει τον παραγοντισμό και τις πελατειακές σχέσεις έναντι της αξιοκρατίας στην εκπαίδευση, με επίφαση δημοκρατίας, σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποσαφηνίσει άμεσα τις προθέσεις της σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο επιλογής όλων των στελεχών της δημόσιας εκπαίδευσης.

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Αφεντικό στο «σπίτι» της

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Πόση άδεια χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε μπαταρίες;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Λιγότερα ταξίδια λόγω κλιματικής αλλαγής;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

«Θα μας λείψεις εσύ και η μουσική σου»