Χρηματαγορά - Ομόλογα - Ευρώ: Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1579 δολ.

Πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,1583 δολ. από το επίπεδο των 1,609 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1579 δολ.


Η άνοδος του δολαρίου αποδίδεται στην θετική αναθεώρηση των προβλέψεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Επίσης, το ΔΝΤ αντίθετα αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για όλες σχεδόν τις οικονομίες παγκοσμίως. Συγκεκριμένα για την ευρωζώνη εκτιμά πλέον ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα υποχωρήσει φέτος στο 1,2% από 1,3% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη τον Οκτώβριο. Από την άλλη πλευρά το ΔΝΤ ανέβασε τον πήχη της ανάπτυξης για την οικονομία των ΗΠΑ στο 3,6% από 3,1% αντιστοίχως.
Στην την δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν συναλλαγές 12 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 11 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης.
Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 9,49% από 9,15% χθες , με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,45% να διαμορφωθεί στο 0,04% από 8,72% που έκλεισε χθες.
Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους υποχώρησε στο 0,284% από 0,289% στη διάρκεια των 9 μηνών μειώθηκε στο 0,214% από 0,217%, το εξάμηνο υποχώρησε στο 0,142% από 0,145%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,055% από 0,056%, ενώ το επιτόκιο στο μήνα υποχώρησε στο -,005% από -,002% .
Χ.Ζ

H HellenicMail σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Τα κινητά καταστρέφουν τη λίμπιντο…

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Νέτσερ, ο ποπ σταρ του ποδοσφαίρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Γιατί ο Χούμπολτ παραμένει επίκαιρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Γερμανία: πόλος έλξης Ελλήνων τουριστών