Η ανάκτηση των ακινήτων των φορέων κοιν. ασφάλισης, με ανταποδοτικότητα, αποδίδει

«Η ιδέα της ανάκτησης των ακινήτων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του ΟΑΕΔ, με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης, που ξεκινήσαμε από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, φαίνεται ότι αποδίδει και αρχίζει να παράγει καρπούς».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην ενημερωτική ημερίδα, που διοργάνωσε το υπουργείο, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των εποπτευόμενων φορέων του, με τίτλο: «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας-Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», σε συνέχεια της δημόσιας πρόσκλησης που απηύθυνε προς τους φορείς της γενικής κυβέρνησης και, ειδικότερα, προς δημόσιους φορείς, υπηρεσίες του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ΟΤΑ, ΑΕΙ, όπως και λοιπά νομικά πρόσωπα κοινωφελούς ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα.

«Ένα από τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι το κτίριο στο οποίο πραγματοποιείται σήμερα αυτή η εκδήλωση, στην οδό Κανάρη 1, που είναι γνωστό ως Μέγαρο Δεληγιώργη. Το κτίριο αυτό αποκαταστάθηκε, ανακαινίστηκε από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, το 2015 και, πλέον, διαθέτει έναν σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και ο ιστορικός χαρακτήρας του έχει μείνει αναλλοίωτος. Σε λίγο καιρό, αυτό το κτίριο θα έχει μία πολύ σημαντική χρήση. Το τμήμα περιβάλλοντος του ΟΗΕ έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την ενοικίαση του κτιρίου, βρισκόμαστε στο στάδιο των διαπραγματεύσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας.

«Ακριβώς δίπλα, το κτίριο της οδού Πινδάρου 2, επίσης διατηρητέο, ολοκληρώνεται με επιτυχία και είναι στον κατάλογο για άμεση αναβίωση και λειτουργία» συμπλήρωσε η ίδια. «Επομένως, βλέπουμε πως αυτή η γωνιά της Αθήνας, 100 μέτρα από το Κοινοβούλιο, με δύο κτίρια μνημεία, που ήταν εγκαταλελειμμένα, πλέον αποκτά ζωή» δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου και συνέχισε, λέγοντας ότι σε μία άλλη πλευρά του κέντρου της Αθήνας, στην οδό Πειραιώς 64 και πλατεία Κουμουνδούρου, «εκεί που βρισκόταν το τέραστιο κτίριο του ΙΚΑ επί δύο δεκαετίες, μία μαύρη τρύπα ουσιαστικά, έχει πλέον ανάδοχο που αρχίζει να εκτελεί το έργο». Όπως είπε, «θα αποδοθεί στην πόλη, στεγάζοντας υπηρεσίες των Ταμείων. Πρόκειται για ένα τεράστιο ακίνητο, με εμβαδόν 17.200 τ.μ., που μπορεί να στεγάσει τη διοίκηση και, ουσιαστικά, όλες τις κεντρικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Αφεντικό στο «σπίτι» της

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Πόση άδεια χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε μπαταρίες;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Λιγότερα ταξίδια λόγω κλιματικής αλλαγής;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

«Θα μας λείψεις εσύ και η μουσική σου»