Θεσσαλονίκη: Νέα διαμαρτυρία κατοίκων του Δήμου Θέρμης στη Μητροπολιτική Επιτροπή ενάντια στην εγκατάσταση εργοστασίων βιομάζας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για τέταρτη φορά, σε συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν αυτή την ώρα κάτοικοι των Βασιλικών και της Λακκιάς του Δήμου Θέρμης, οι οποίοι αντιδρούν στην αδειοδότηση και εγκατάσταση δύο μονάδων επεξεργασίας βιομάζας στην περιοχή.

   Με μαύρες σημαίες, πανό και συνθήματα, οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εκεί όπου θα συνεδριάσει η Μητροπολιτική Επιτροπή, εάν δεν λάβουν την αρνητική γνωμοδότηση για το έργο.

   Όπως υποστηρίζουν, η λειτουργία των εργοστασίων καύσης βιομάζας "εγκυμονεί" σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ενώ θα επηρεαστεί και ο υδροφόρος ορίζοντας.

   Στην προηγούμενη συνεδρίαση σημειώθηκε ένταση εξαιτίας λεκτικών αντιπαραθέσεων, αλλά και αστυνομικής παρουσίας στον χώρο, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Μιχάλης Τζόλλας, να αναγκαστεί να τη διακόψει χωρίς να γίνει καμία συζήτηση.

H HellenicMail σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Το σήμα του Batman εμφανίστηκε σε 13 πόλεις για τα 80ά γενέθλιά του

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Νέτσερ, ο ποπ σταρ του ποδοσφαίρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Γιατί ο Χούμπολτ παραμένει επίκαιρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Γερμανία: πόλος έλξης Ελλήνων τουριστών