Οι δράσεις του υπουργείου ΨΗΠΤΕ που στηρίζουν τους ΟΤΑ

«Είναι αναγκαίος ο συντονισμός όλων των δυνάμεων, κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε η ελληνική περιφέρεια να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον στη νέα εποχή που ξεκινά για την Ελλάδα».


Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μετά τις συναντήσεις που είχε σήμερα στην Σπάρτη με εκπροσώπους φορέων της Λακωνίας, στο πλαίσιο της περιοδείας του. Όπως πρόσθεσε, «τώρα που η χώρα βγαίνει με σταθερά και σίγουρα βήματα από την κρίση, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι κοινωνίες μας συνολικά αποκτούν ρόλο-κλειδί για την ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη της χώρας», τονίζοντας ότι «μαζί θα εργαστούμε υπέρ των πολιτών, μαζί θα τα καταφέρουμε».
Αρχικά ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, με την οποία συζήτησε τόσο για τις δράσεις του υπουργείου και το πως αυτές θα υποστηρίξουν το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και για τις δυνατότητες της Λακωνίας και για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν την περιοχή. Παράλληλα συμφωνήθηκε πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί η δυναμική  του νομού σε συγκεκριμένους τομείς, όπως ο πρωτογενής τομέας μέσω και της δράσης του υπουργείου «Ευφυής Γεωργία».
Στην συνέχεια ο Νίκος Παππάς  συναντήθηκε με το δήμαρχο Σπάρτης, Βαγγέλη Βαλιώτη, τον οποίο ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του υπουργείου σχετικά με την καθολική τηλεοπτική κάλυψη των «λευκών περιοχών» του δήμου και συνολικά της ελληνικής Περιφέρειας. Μάλιστα όπως είπε το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Αυγούστου. Κατά τη συζήτηση, έγινε αναφορά στην επέκταση των ευρυζωνικών υποδομών στην επικράτεια  και στα ψηφιακά εργαλεία που αναπτύσσει το υπουργείο και παραδίδει στις τοπικές κοινωνίες και την αυτοδιοίκηση
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Σπάρτη, ο Νίκος Παππάς βρέθηκε στην Τοπική Μονάδα Υγείας της Σπάρτης. Κατά την παρουσία του εκεί αναφέρθηκε «στην ανάγκη στήριξης της πρωτοβάθμιας Υγείας και στο σημαντικό έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια στον συγκεκριμένο τομέα». Συνομιλώντας με τους νέους επιστήμονες που στελεχώνουν τη δομή ενημερώθηκε πως η συγκεκριμένη μονάδα έχει εξυπηρετήσει μέσα σε 12 μήνες περίπου 22.000 περιστατικά, κάτι που όπως είπε «φανερώνει την ανάγκη ίδρυσης τέτοιων Μονάδων»..
Στο μεταξύ, σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας, με επαγγελματίες του νομού, ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στην «αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να στηρίξει περαιτέρω τους επαγγελματίες», ενώ παρουσιάστηκε και το έργο του υπουργείου το e-ΓΕΜΗ, που -μέσω και της δωρεάν παραχώρησης 130 χιλιάδων ψηφιακών υπογραφών στις επιχειρήσεις- θα ενισχυθεί η ψηφιοποίηση της επιχειρηματικότητας.
Η επίσκεψη του Νίκου Παππά ολοκληρώνεται απόψε με ανοικτή πολιτική ομιλία στην Σπάρτη , ενώ αύριο θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ηλεία. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα