Η διοίκηση των Συμβολαιογράφων Αθήνας ματαίωσε τη Συνέλευση, φοβούμενη τη φωνή των συμβολαιογράφων. Επικαλέστηκε ως πρόσχημα τους διαδηλωτές!

Η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών στην Αττική, καθώς και άλλα κοινωνικά κινήματα έδωσαν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους σήμερα, Πέμπτη 21/9, με νέα συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο Park (Λ. Αλεξάνδρας 10), όπου θα γινόταν η έκτακτη Γενική Συνέλευση μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών με την κινητοποίηση του αυτή, επεδίωκε να ζητήσει από τους Συμβολαιογράφους να είναι σύμμαχοι της κοινωνίας και όχι τομακρύ χέρι της κυβέρνησης και των τραπεζών για την αρπαγή της πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας. Επίσης, με την παρουσία του να συμβάλλει στην αλλαγή τηςστάσης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών–Αττικής και την απεμπλοκή του από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Η συνέλευση αυτή προγραμματίστηκε μετά από αίτημα 3 μελών του Δ.Σ τουΣυμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς, που εγγράφως καταγγέλλουν την πλειοψηφία της διοίκησης του συλλόγου για την εμπλοκή του στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ζητούν την άμεση απεμπλοκή του, σύμφωνα με παρόμοιες αποφάσεις που έχουν πάρει γενικές συνελεύσεις των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης,Κέρκυρας, Θράκης κλπ.

Η πλειοψηφία της διοίκησης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς πανικόβλητη μπροστά στις αντιδράσεις των ίδιων τωνσυμβολαιογράφων – μελών της, που αμφισβητούν τις αυθαίρετες και βλαπτικές για τον κλάδο αποφάσεις της, αλλά και στην προγραμματισμένη συγκέντρωση των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών έξω από το χώρο της γενικής συνέλευσης,ανέβαλε με την ψευδή επίκληση λόγων ασφαλείας την προγραμματισμένη γενική συνέλευση ελάχιστες ώρες πριν την έναρξή της, συγκαλώντας κλειστή συνεδρίασητου ΔΣ στα γραφεία του συλλόγου, επί της Γενναδίου, στην Ακαδημίας.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών στην Αττική, οι πρωτοβουλίες πολιτών δήμων Ζωγράφου, Ν. Σμύρνης, Αιγάλεω, Περιστερίου, καθώς και της Μεσογαίας, το κίνημα Δεν Πληρώνω, ο συντονισμός συλλογικοτήτων Αττικής, η ΛΑΕ και ενεργοί πολίτες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση έξω από το Park την μετέτρεψαν σε πορεία προς τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών– Αττικής, στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Γ. Γενναδείου.

Οι διαδηλωτές όταν έφτασαν στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς, όπου συνεδρίαζε το ΔΣ τους, βρήκαν μπροστά τους αδικαιολόγητα κλειστή, σχεδόν οχυρωμένη, με κατεβασμένα ρολά ολόκληρη την πολυκατοικία. Σε αίτημά τους για συνάντηση με τη διοίκηση του συλλόγου, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους, η απάντηση ήταν επί της ουσίαςαρνητική, παρότι αυτή η συνάντηση ζητήθηκε 2 φορές τηλεφωνικά από το Γραμματέα του ΠΣ της ΛΑ.Ε Παν. Λαφαζάνη, ο οποίος μιλώντας στους διαδηλωτές αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σ’ αυτό το γεγονός καταγγέλλοντας την περιφρονητική στον διάλογο στάση του Προεδρείου του Συλλόγου.

Οι συλλογικότητες και διαδηλωτές έδωσαν νέο ραντεβού την επόμενη Τετάρτη27/09 στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας και την ίδια ημέρα στις 7μμ στο ανοικτό κάλεσμα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών στην Αττική σεσύσκεψη για καλύτερο συντονισμό τους στο Art Garage, Σολωμού 13 στα Εξάρχεια.

 Πηγή: iskra.gr

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros