«Η ιστορική μνήμη είναι η μήτρα των λαών», είπε στην Στοκχόλμη ο αναπληρωτής γ.γ. της ΔΣΟ, Ιωάννης Αμανατίδης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Θεματοφύλακες της ιστορικής μνήμης είναι η ζώσα παράδοση των λαών, η επιστήμη της ιστορίας, η εκπαιδευτική γνώση που παρέχει το κάθε κράτος προς τη νεολαία και άλλοι φορείς και χώροι μελέτης», δήλωσε από τη Στοκχόλμη ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Ιωάννης Αμανατίδης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα «Η ξεχασμένη γενοκτονία του 1915».

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΔΣΟ, ο οποίος ταξίδεψε στη σουηδική πρωτεύουσα κατόπιν προσκλήσεως του κοινοβουλίου της χώρας, επεσήμανε: «Η ιστορική μνήμη είναι η μήτρα των λαών, μέσα στην οποία κυοφορείται η διδαχή και η αυτογνωσία των νέων γενεών. Ο Κοινοβουλευτισμός, όμως, κατέχει το μεγάλο μερίδιο στην προσπάθεια συντήρησης και ανάδειξης της ιστορικής μνήμης των λαών μας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, μάλιστα, στην ευθύνη των βουλευτών να προστατεύσουν και να αναδείξουν ακριβώς την ιστορική μνήμη, «ως ζώσα και εξελισσόμενη συνείδηση των λαών, νομοθετούντες και ελέγχοντες, μην υπακούοντες σε κελεύσματα που προτάσσουν τις όποιες πολιτικές συγκυρίες της στιγμής».

«Τις Θερμοπύλες της ιστορικής μνήμης των λαών, πρέπει να τις φυλάξουμε εμείς, αγαπητοί συνάδελφοι, ''ποτέ από το χρέος μη κινούντες'', όπως λέει ο μεγάλος μας ποιητής Κώστας Καβάφης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αμανατίδης.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού του στη Στοκχόλμη, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας είχε συνάντηση με τη γ΄ αντιπρόεδρο του σουηδικού Κοινοβουλίου Esabelle Dingizian, με τον μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας Κλεόπα, καθώς και με τα μέλη του Κοινοβουλίου της Σουηδίας, Robert Halef και Sotiris Delis.

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Πρίγκιπας Χάρι και Έλτον Τζον μαζί κατά του HIV

  

 

 

Forbes: Κάιλι Τζένερ, η νεότερη δισεκατομμυριούχος