Σέρρες: Ευθύνες και παραλείψεις σε αρμόδιους ελληνικούς φορείς, επέρριψε για τις καταστροφικές πλημμύρες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Υπάρχει η δυνατότητα αποζημιώσεων των αγροτών, σε βάρος των αρμόδιων ελληνικών φορέων, εάν και εφόσον αποδειχτεί και νομίζω ότι αποδεικνύεται, ότι υπήρχε η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο με τις κατάλληλες εργασίες, τόσο στο ποτάμι, όσο και στα παραποτάμια τμήματα και οι εργασίες αυτές δεν έγιναν από υπαιτιότητα και παράλειψη των αρμόδιων ελληνικών δημόσιων φορέων» ανέφερε από τις Σέρρες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, μετά τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε νωρίς το μεσημέρι στις πλημμυρισμένες περιοχές στο δήμο Βισαλτίας.

«Έγιναν έργα με προχειρότητα σε ό,τι αφορά την αποξήρανση της λίμνης που υπήρχε εδώ και στις εργασίες που έγιναν στην κοίτη του Στρυμόνα. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες που πρέπει να αποκατασταθούν, θα δούμε από ποιον» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόγονος.

Επεσήμανε δε ότι από την πλευρά του θα γίνουν προσπάθειες αποζημίωσης των αγροτών μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρότι όπως είπε, οι προϋποθέσεις είναι πολύ αυστηρές.

«Θεωρητικά υπάρχει η δυνατότητα για αποζημιώσεις, μέσω της Ε.Ε. αλλά οι προϋποθέσεις που τίθενται μέσω του Κανονισμού (ΕΚ) 2012/2002 του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αυστηρές και είναι αμφίβολο κατά πόσο μπορούμε να υπαχθούμε σε αυτό τον κανονισμό» τόνισε και πρόσθεσε: «για μένα το σημαντικότερο ζήτημα είναι ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ να συμπεριλάβει σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα στην κοίτη του Στρυμόνα έτσι ώστε να χτυπηθεί στη ρίζα του το πρόβλημα, διότι με πυροσβεστικού τύπου παρεμβάσεις και απλώς με το να δοθούν τα χρήματα στους αγρότες, καλό είναι, αλλά το πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε και πάλι του χρόνου και όποτε υπάρξει βροχόπτωση» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Αφεντικό στο «σπίτι» της

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Πόση άδεια χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε μπαταρίες;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Λιγότερα ταξίδια λόγω κλιματικής αλλαγής;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

«Θα μας λείψεις εσύ και η μουσική σου»