Μόνον για τα έσοδα από επαγγελματική δραστηριότητα και όχι από μισθούς ή ενοίκια, η προκαταβολή φόρου, βάσει εγκυκλίου της Κ. Σαββαΐδου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προκαταβολή φόρου για τους επαγγελματίες, μόνο για το εισόδημα που προέρχεται από την επαγγελματική δραστηριότητα -και όχι από τη μισθωτή ή από άλλες πηγές- θα προβλέπει απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου.

Με την απόφαση θα παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, η οποία με βάση τις τελευταίες τροποποιήσεις προβλέπει ότι η προκαταβολή φόρου 55% για τους επιτηδευματίες θα υπολογίζεται μόνο επί των εισοδημάτων τους από την επαγγελματική τους δραστηριότητα στα οποία δεν θα προστίθενται πλέον τυχόν άλλα εισοδήματα από μισθούς, ενοίκια κα.

Η απόφαση αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση της προκαταβολής φόρου για τους επαγγελματίες που έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές οι οποίοι ως τώρα επιβαρύνονταν με προκαταβολή φόρου για το σύνολο τους.

Παράλληλα, με άλλη απόφαση που επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα δίνεται η δυνατότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες να υποβάλουν αίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ για μείωση της προκαταβολής φόρου σε περίπτωση που τον προηγούμενο χρόνο υπέστησαν μείωση του τζίρου τους κατά 25% ή περισσότερο.

Η μείωση της προκαταβολής εξετάζεται να είναι ανάλογη του ποσοστού μείωσης του τζίρου.

H HellenicMail σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Το σήμα του Batman εμφανίστηκε σε 13 πόλεις για τα 80ά γενέθλιά του

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Νέτσερ, ο ποπ σταρ του ποδοσφαίρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Γιατί ο Χούμπολτ παραμένει επίκαιρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Γερμανία: πόλος έλξης Ελλήνων τουριστών