Παρουσία πλήθους πιστών η Καλαμάτα γιόρτασε την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη δοξολογία και λιτανεία της ιερής εικόνας της Υπαπαντής του Χριστού, πολιούχου της Καλαμάτας, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ

Παρουσία πλήθους πιστών γιόρτασε η Καλαμάτα την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή, στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.

Περισσότερα...

Μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιάδες που η έντασή τους στα πελάγη θα φτάνει τα 8 και πιθανόν τα 9 μποφόρ.

Περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε η πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΑΔΕΔΥ και εργατικών σωματείων στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές, με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την απεργία», συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή. Μόλις έφτασαν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μέλη της Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και σωματείων άπλωσαν πανό στα σκαλιά της Βουλής, χωρίς, όμως, να σημειωθούν επεισόδια.

Περισσότερα...

Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων, εκτός των Αθηνών

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ

Με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνεδρίασε την Κυριακή εκτάκτως στην Αθήνα, θα απέχουν σήμερα πανελλαδικά οι δικηγόροι - εκτός από τους δικηγόρους της Αθήνας - από τα καθήκοντά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση.

Περισσότερα...

Θεοφάνεια στα Δωδεκάνησα

Ανήμερα τα Φώτα, μετά τη Λειτουργία, τελείται πανηγυρικά στις εκκλησιές των Δωδεκανήσων ο «Μέγας Αγιασμός» και στη συνέχεια γίνεται η κατάδυση του Σταυρού στη θάλασσα, για να αγιασθούν και τα νερά. Πολλοί είναι οι νέοι που θα βουτήξουν στο κρύο νερό για να πιάσουν τον Σταυρό, ενώ σε αρκετά νησιά τρία λευκά περιστέρια-που συμβολίζουν την Αγία Τριάδα- αφήνονται να πετάξουν πάνω από το χώρο της τελετής. Εκείνος που θα πιάσει τον Σταυρό θεωρείται τυχερός κι ευλογημένος.

Περισσότερα...

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί… με κινητό τηλέφωνο στο δρόμο!

Απετράπη πλειστηριασμός οικοπέδου!

Αποφασιστική κινητοποίηση πραγματοποίησε σήμερα το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, στην οποία συμμετείχε και η Λαϊκή Ενότητα, στο συμβολαιογραφείοτης Βαρβάρας Σγούρα, επί της οδού Καποδιστρίου 18, στην πλατεία Κάνιγγος.

Στο συμβολαιογραφείο αυτό επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα ηλεκτρονικοίπλειστηριασμοί , μεταξύ των οποίων και ακίνητο (αγροτεμάχιο) αξίας (τιμή εκκίνησης) 110.000 ευρώ με επισπεύδουσα την τράπεζα Alpha Bank. Δηλαδή η τιμή εκκίνησης ήταν πολύ χαμηλότερη από τα 300.000 ευρώ, που η κυβέρνηση επικαλείται συμφωνία της με τους τραπεζίτες, για να μην πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί ακινήτων.

Η παρέμβαση του κινήματος και της ΛΑ.Ε. αποσκοπούσε να ματαιώσει κυρίως αυτόν τον απολύτως απαράδεκτο πλειστηριασμό.

Όταν οι Π. Λαφαζάνης, Δ. Στρατούλης, Στ. Λεουτσάκος, Π. Σωτήρης και άλλα στελέχη ζήτησαν το πρωί στις 10 να ανέβουν στο συμβολαιογραφείο, ζητώντας να δουν την συμβολαιογράφο, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που το “φρουρούσε” από νωρίς το πρωί απαντούσε ότι η συμβολαιογράφος ήταν απούσα.

Μετά από μισή περίπου ώρα και μετά από διαμαρτυρίες των στελεχών του κινήματος και της ΛΑ.Ε για την απαγόρευση εισόδου τους σε συμβολαιογραφικό γραφείο όπου γινόταν πλειστηριασμός -άκουσον, άκουσον- χωρίς την παρουσία συμβολαιογράφου,τελικά ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης επέτρεψε στους Λαφαζάνη,Στρατούλη να ανέβουν στο συμβολαιογραφικό γραφείο.

Ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Π. Λαφαζάνης ζήτησε από τους συνεργάτες της συμβολαιογράφου και μίλησε τηλεφωνικά μαζί της. Κατήγγειλε όλες τις μεθοδεύσεις που προηγήθηκαν και εν γένει τους αδιαφανείς αντισυνταγματικούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, και απαίτησε να σταματήσει ειδικότερα ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός του αγροτεμαχίου στον Ωρωπό.

Η κυρία Σγούρα ενημέρωσε ότι ο πλειστηριασμός αυτού του ακινήτου δεν θα πραγματοποιηθεί, επικαλούμενη ότι δεν υπήρξε προσφορά.

Είναι, όμως, προφανές οτι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός, ο οποίος κατέρριπτε παταγωδώς την κακοστημένη κυβερνητική προπαγάνδα αλλά και την συκοφάντηση του κινήματος, δεν πραγματοποιήθηκε υπό την πίεση της διαμαρτυρίας έξω από τοσυγκεκριμένο συμβολαιογραφικό γραφείο. Από αυτή την άποψη το γεγονός αυτό αποτέλεσε μια νέα επιτυχία του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Παν. Λαφαζάνης: Έχουν επιβάλλει μεσαίωνα στην χώρα. Κάνουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακόμα και στο δρόμο… με κινητό τηλέφωνο

Κινητοποίηση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η ΛΑ.Ε στην Καποδιστρίου για την ακύρωση ηλεκτρονικού πλειστηριασμού αγροτεμαχίου. Κατά την κινητοποίηση ο Παν. Λαφαζάνηςκαι ο Δημ. Στρατούλης μετά από πιέσεις επισκέφθηκαν το συμβολαιογραφείο και στην συνέχεια ο Παν. Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω ενημέρωση – δήλωση:

“Ανεβήκαμε στο γραφείο της συμβολαιογράφου που εκτελεί τους πλειστηριασμούς και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η συμβολαιογράφος απουσιάζει την ώρα που σύμφωνα με την επίσημη ανάρτηση στην ιστοσελίδα θα έπρεπε να ήταν παρούσα γιατί ήταν το χρονικό διάστημα της εκπλειστηριακής διαδικασίας.

Αφού καταγγείλαμε το γεγονός ως χονδροειδή αυθαιρεσία και παρανομία, ζητήσαμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με την συμβολαιογράφο. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μας με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ακούσαμε τη συμβολαιογράφο να μας λέει ότι επειδή ο πλειστηριασμός είναι ηλεκτρονικός δεν είναι καθόλου απαραίτητη η φυσική παρουσία της στο συμβολαιογραφικό γραφείο. Απαντώντας, δε, σε ερώτηση μας είπε ότι ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός μπορεί να πραγματοποιηθεί από την συμβολαιογράφο από οποιοδήποτε μέρος και χώρο, ακόμα και από το σπίτι της ή από το δρόμο με κινητό τηλέφωνο, ακόμα και από το εξωτερικό. Μείναμε άναυδοι από την απάντηση η οποία, αν έχει νομική βάση, μας γυρίζει σε χρόνους μεσαίωνα, όπου με λίγα κλικ σε άγνωστα μέρη, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, χάνονται σπίτια και περιουσίες.

Το θετικό, πάντως, στην κινηματική παρουσία μας ήταν ότι το αγροτεμάχιο τελικά δεν εκπλειστηριάστηκε, διότι κατά την συμβολαιογράφο δεν υπήρξε ….ενδιαφέρον! Πάλι καλά. Καμιά κινητοποίηση δεν πάει χαμένη”.

Πηγή: iskra.gr

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν από το βράδυ τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα), την Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν την κεντρική και την ανατολική Στερεά.

Περισσότερα...

«Καλπάζει» ο μεταποιητικός τομέας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την IHS Markit

Οι επιχειρηματικές συνθήκες στον ελληνικό μεταποιητικό τομέα βελτιώθηκαν τον Δεκέμβριο με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί από τον Ιούνιο του 2008, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μηνιαίας έρευνας της εταιρείας IHS Markit. Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό εννιάμισι ετών, οδηγώντας στη δεύτερη μεγαλύτερη ανάπτυξη της παραγωγής που έχει καταγραφεί από τον Αύγουστο του 2008, ενώ η επιχειρηματική αισιοδοξία κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα - ρεκόρ.

Περισσότερα...

Θετικά ξεκινά η νέα χρονιά για τον ελληνικό τoυρισμό

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Με το «δεξί» θα ξεκινήσει και φέτος η νέα χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις αλλά με ισχυρή την παρακαταθήκη, το νέο ρεκόρ που επετεύχθη σε έσοδα και αφίξεις το 2017. Από το βήμα άλλωστε της βουλής η αρμόδια υπουργός Έλενα Κουντουρά κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού επεσήμανε ότι το 2017 ήταν θεαματική χρονιά με αύξηση πάνω από 9% στις διεθνείς αφίξεις και εκτίμησε ότι θα έχουμε ρεκόρ όλων των εποχών στα τουριστικά έσοδα. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι εμπλεκόμενοι με τα τουριστικά δρώμενα σημειώνουν ότι τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 14,5 δισ. ευρώ και οι αφίξεις θα προσεγγίσουν τα 30 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες (μαζί με τις αφίξεις της κρουαζιέρας), με την άνοδο να ανέρχεται στο 9%. Ενδεικτικό της δυναμικής της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας είναι και το γεγονός ότι η συμβολή του τουρισμού στην απασχόληση να ανέρχεται πλέον στο 26% και οι αρμόδιοι του κλάδου να κάνουν λόγο για 1 εκατομμύριο άμεσα η έμμεσα εργαζόμενους.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 442

HellenicMail - Weekend

hellenic seaways 300x250 sept 2017

e-iatros