Το κάλεσμα

Της Μαρίας Σιαφάκα

Ένα πλατύ κάλεσμα ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός «για τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου, μιας ευρύτατης συμπαράταξης, σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, κόμματα, συλλογικότητες, αλλά και πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται στονχώρο τον προοδευτικό» προκειμένου «να αποτραπεί ενόψει των κρίσιμων ευρωπαϊκών εκλογών σε τρεις μήνες από σήμερα, η άνοδος, η επέλαση στην Ευρώπη της ακροδεξιάς με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στις κοινωνίες μας, στη δημοκρατία μας, στην ίδια την Ευρώπη αλλά και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κυρίαρχες σήμερα νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία και οι επιπτώσεις τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Και πράγματι η υπόθεση της κεντροαριστεράς δεν είναι μια υπόθεση διεύρυνσης προσώπων . Είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά στις ζωές μας, στο μέλλον μας και το μέλλον της δημοκρατίας μας. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα του Πρωθυπουργού και διαφαίνεται ότι η κοινωνία είναι έτοιμη να αγκαλιάσει το μεγάλο αυτό και κρίσιμο για τη χώρα μας εγχείρημα.

Το κάλεσμα λοιπόν, «η πλατιά απεύθυνση» που απλώνει ο Πρωθυπουργός διαφαίνεται ότι πράγματι θα ενώσει σε ένα προοδευτικό πόλο με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ τις προοδευτικές δυνάμεις απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τα άκρα. Ένα νικητήριο κάλεσμα του Πρωθυπουργού με αναφορά στις ζωές και στο μέλλον μας.

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα