Δυναμική ανάπτυξη για τη Λάρισα

«το τελευταίο διάστημα είχαμε πάλι μια δυναμική άνοδο του βιομηχανικού και πρωτογενή τομέα στη Λάρισα και, αν δούμε και τα στοιχεία, ειδικά οι βιομηχανίες, οι βιοτεχνίες και αυτές που είναι συνδεδεμένες με τον πρωτογενή τομέα είχαν μια αλματώδη αύξηση όσον αφορά τον εξαγωγικό προσανατολισμό τους»

«τα έργα που έγιναν στην περιοχή μας, τα κεντρικά, τα μεγάλα έργα, όπως οι σήραγγες των Τεμπών που έγιναν με μεγάλο κομμάτι του Ε65, έδωσαν και αυτά μία μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Μπορούμε να δούμε κι άλλα, μικρότερα ή μεγαλύτερα έργα, τα οποία ήδη θα μπουν τώρα, όπως είναι η ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου Λάρισα – Βόλου, η μεγάλη ηλεκτροκίνηση Θεσσαλίας με Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οπότε πιστεύω πως θα συνεχίσει η Λάρισα να αναπτύσσεται ραγδαία και αυτό το βλέπουμε και από την περιήγηση που κάνει κάποιος όταν έρχεται στη Λάρισα, που είναι μια ανθηρή πόλη, με μαγαζιά, με κίνηση στους δρόμους»

Συνέντευξη με τον κ. Νίκο Παπαδόπουλο, βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ στη Μail.

Κύριε Παπαδόπουλε, η Λάρισα είναι το κέντρο της Θεσσαλίας αλλά και το κέντρο της Ελλάδας που επιδεικνύει μια ραγδαία οικονομική ανάπτυξη.   Μιλήστε μας για τη Λάρισα και την ανάπτυξή της.

Βεβαίως, η Λάρισα βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδος και της Θεσσαλίας με μία μεγάλη δυναμική. Είναι η πρώτη πόλη που είχε τις λιγότερες δυνατές απώλειες στον πρωτογενή τομέα από το χρόνο αυτό των μνημονίων, τα 9 αυτά χρόνια.

Αλλά και το τελευταίο διάστημα είχαμε πάλι μια δυναμική άνοδο του βιομηχανικού και πρωτογενή τομέα στη Λάρισα και, αν δούμε και τα στοιχεία, ειδικά οι βιομηχανίες, οι βιοτεχνίες και αυτές που είναι συνδεδεμένες με τον πρωτογενή τομέα είχαν μια αλματώδη αύξηση όσον αφορά τον εξαγωγικό προσανατολισμό τους. Όπως καταλαβαίνετε, εδώ μειώθηκε η ανεργία, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχει, αλλά τα στοιχεία δείχνουν πως βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

Θα πρέπει να δούμε ότι και τα έργα που έγιναν στην περιοχή μας, τα κεντρικά, τα μεγάλα έργα, όπως οι σήραγγες των Τεμπών που έγιναν με μεγάλο κομμάτι του Ε65, έδωσαν και αυτά μία μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Μπορούμε να δούμε κι άλλα, μικρότερα ή μεγαλύτερα έργα, τα οποία ήδη θα μπουν τώρα, όπως είναι η ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου Λάρισα – Βόλου, η μεγάλη ηλεκτροκίνηση Θεσσαλίας με Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οπότε πιστεύω πως θα συνεχίσει η Λάρισα να αναπτύσσεται ραγδαία και αυτό το βλέπουμε και από την περιήγηση που κάνει κάποιος όταν έρχεται στη Λάρισα, που είναι μια ανθηρή πόλη, με μαγαζιά, με κίνηση στους δρόμους. Μπορεί να λέγεται ότι είναι η πόλη του καφέ, και όντως έτσι είναι, καθώς έχει πάρα πολλά μαγαζιά που οι Λαρισαίοι βγαίνουν έξω τις ελεύθερες ώρες. Όλα αυτά δείχνουν τη δυναμική ανάπτυξη που έχει ξεκινήσει στο Νομό και την πόλη της Λάρισας.

Η Λάρισα και ο Νομός συμβάλλουν καθοριστικά στο ΑΕΠ, στην ελληνική οικονομία και στην ανάπτυξή της. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για αυτό;

Είναι γεγονός αυτό, αναπτύχθηκε τελευταία και ο τουρισμός, κάποιος πλέον δεν μπορεί εύκολα να βρει διαθέσιμο ξενοδοχείο στη Λάρισα, όπως πριν λίγα χρόνια. Αυτό σημαίνει πως πέρα από τον τουρισμό που άρχισε να ανεβαίνει, αναπτύχθηκε και το εμπόριο, που σημαίνει πως θα έρχεται ο κόσμος και θα μένει στη Λάρισα και νομίζω πως αυτό αποκτά τη δυναμική του και μέσα στην πόλη. Βεβαίως, έχει και τριτογενή τομέα, με την έννοια των υπηρεσιών και του στρατού, οπότε καταλαβαίνετε πως αυτό επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη της πόλης

Και βεβαίως έχει πολλές φυσικές ομορφιές, το κέντρο της πόλης είναι πάρα πολύ όμορφο και έχει μετεξελιχθεί σε κάτι πραγματικά σημαντικό και ουσιαστικό.

Τώρα η Λάρισα με τους πεζοδρόμους στο κέντρο της είναι πάρα πολύ όμορφη. Εδώ πρέπει να πούμε πως τα τελευταία χρόνια αναπτύξαμε και το Αρχαίο Θέατρο. Είναι το μεγαλύτερο θέατρο το οποίο υπάρχει μέσα σε ιστό πόλης, το οποίο ευελπιστούμε πως τα επόμενα χρόνια θα λειτουργήσει, θα δεχτεί θεατές και θα γίνουν και εκδηλώσεις. Είναι ένα καταπληκτικό θέατρο που ομορφαίνει πάρα πολύ την πόλη.

Επειδή μιλήσατε για τον τουρισμό, και αυτός πράγματι αναπτύσσεται ραγδαία και θα λέγαμε πως και ο γαστρονομικός τουρισμός αναπτύσσεται, με τη Λάρισα πλέον να αποτελεί ουσιαστικό γαστρονομικό προορισμό.

Εδώ αναπτύχθηκε αυτός ο τομέας και έχουμε πολύ καλές βιοτεχνίες κρασιού. Υπάρχουν πάρα πολύ ονομαστά κρασιά τα οποία έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό μέχρι την Αμερική, αλλά υπάρχει και η παράδοση του τσίπουρου στη Λάρισα, το Βόλο και τη Θεσσαλία, που την κάνει μια μοναδική περιοχή. Και βέβαια, όταν έρχεται κάποιος στο κέντρο της πόλης, άλλοι περνούν για να πάνε στα Μετέωρα, έχουμε κοντά τον Όλυμπο, φανταστικός, επίσης, είναι ο Κίσσαμος, και έχουμε κοντά και άλλους προορισμούς χειμωνιάτικου τουρισμού, και έτσι δημιουργείται πραγματικά μεγάλη κίνηση. Τα τελευταία χρόνια έχουμε το παραθαλάσσιο μέτωπο του νομού Λάρισας, που λίγοι ξέρουν πως υπάρχει θάλασσα στο Νομό, ενώ έχει σχεδόν τη δεύτερη μεγαλύτερη συνεχόμενη παραλία στην Ελλάδα, και αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια και ο θαλάσσιος τουρισμός.

Αυτές τις μέρες η Λάρισα ντύνεται και στα γιορτινά της περιμένοντας τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όπου εκεί δεσπόζει και το Πάρκο των Ευχών.

Εκεί θέλω να καταλήξω, τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός πως η Λάρισα, από την πλευρά του τουρισμού, έχει αναπτύξει πάρα πολύ τις δραστηριότητές της, όπως είναι το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το Πάρκο των Ευχών, που πέρυσι έκανε ρεκόρ και κατέπληξε όλο τον κόσμο και φέτος πιστεύουμε να είναι καλύτερο, και αποκτά «όνομα» προορισμού. Πέρυσι ήρθαν αρκετές χιλιάδες κόσμου και πιστεύω πως και φέτος θα σπάσει πάλι ρεκόρ ο προορισμός του «Πάρκου των Ευχών». Εμείς οι Λαρισαίοι ευχαριστιόμαστε πολύ αυτά τα event που γίνονται, όπως και τις πολλές εκδηλώσεις του δρόμου, όπως τις απόκριες με τα μουσικά σύνολα που παίζουν στην πόλη.

Η Λάρισα είναι επίσης μία πόλη ζωντανή, νεανική, με έντονο το στοιχείο των νέων ανθρώπων.

Υπάρχει και το Πανεπιστήμιο από τη μία, και οι αυτόχθονες νέοι από την άλλη. Η Λάρισα έχει όλα τα προσόντα και ο Δήμαρχος έχει βάλει στόχο να γίνει το τρίτο μεγαλύτερο κέντρο της Ελλάδας μετά από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και αυτό μπορεί να επιτευχθεί.

sardis rent a car banner

e-iatros

Πρώτη μέρα στο σχολείο για την πριγκίπισσα Σάρλοτ

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ο Μπραντ Πιτ υπόσχεται ότι δεν θα πιει ποτέ ξανά αλκοόλ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Τα «αστικά τοπία» του Matias Bechtold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Το Facebook εξετάζει την απόκρυψη του αριθμού των "likes" από τις αναρτήσεις των χρηστών