Η Λάρισα θα είναι ο πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης

«Ο οικονομικός δυναμισμός της παραμένει, και μάλιστα μετά την έξοδο από τα μνημόνια και τις προσπάθειες της χώρας να ανακάμψει, η Λάρισα έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει μία από τις πρώτες πόλεις και περιοχές της χώρας που θα ανακάμψουν έμπρακτα στην αγορά τους και στην οικονομία τους σε όλα τα επίπεδα»

«Η Λάρισα μπορεί να γίνει ο πρώτος πόλος ανάπτυξης μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη»

«Μπορεί η αγροτική οικονομία να επηρεάζει την πόλη σημαντικά, αλλά ταυτόχρονα η Λάρισα είναι μια πόλη του πολιτισμού. Οι πολιτιστικές της υποδομές είναι από τις σημαντικότερες στη χώρα»

«Η Λάρισα και το Πάρκο των Ευχών έχει μπει ως τουριστικός προορισμός και στα τουριστικά γραφεία της χώρας και ξέρουμε πως η πόλη θα δεχθεί τουρίστες από όλες τις περιοχές της χώρας. Όλο αυτό το οποίο συμπληρώνεται από ένα μήνα εκδηλώσεων που ξεκινούν από τις 10 το πρωί και διαρκούν έως τις 10 το βράδυ, χωρίς εισιτήριο, είτε στο πάρκο, είτε στο κέντρο, με συγκροτήματα, πολλές δραστηριότητες, ανιματέρ και διάφορα event, δίνουν τη δυνατότητα στον πολίτη που θα αποφασίσει να επισκεφτεί τη Λάρισα αυτές τις μέρες, να τις περάσει πλούσια. Η πόλη είναι έτοιμη να υποδεχτεί όχι μόνο τους 720.000 επισκέπτες που είχε πέρυσι το πάρκο, αλλά ακόμα περισσότερους. Οι προετοιμασίες μας θεωρώ θα αποζημιώσουν όσους επισκεφτούν την πόλη μας»

Συνέντευξη με το Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Απόστολο Καλογιάννη, στη Mail.

Κύρια Καλογιάννη, είστε Δήμαρχος σε μία πόλη με ιστορία, πολιτισμό, τέχνες, ομορφιά και φυσικό πλούτο, αλλά και με μια ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομία. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για την πανέμορφη πόλη σας;

Η Λάρισα και προ κρίσεως ήταν μια πόλη με ιδιαίτερο δυναμισμό και στην οικονομία, αλλά και μέσα στη κοινωνία της. Μέσα στην κρίση, παρά το ότι έχουν συγκεκριμένα κομμάτια του πληθυσμού μας σημαντικό πρόβλημα, αν ένα επισκέπτης βρίσκεται στη Λάρισα θα πει πως αυτή η πόλη δεν έχει κρίση. Άρα, ο οικονομικός δυναμισμός της παραμένει, και μάλιστα μετά την έξοδο από τα μνημόνια και τις προσπάθειες της χώρας να ανακάμψει, η Λάρισα έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει μία από τις πρώτες πόλεις και περιοχές της χώρας που θα ανακάμψουν έμπρακτα στην αγορά τους και στην οικονομία τους σε όλα τα επίπεδα.

Ο τουρισμός σε συνδυασμό με τον αγροτικό τομέα, την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανική παραγωγή έχουν καταστήσει τη Λάρισα, όπως είπατε και νωρίτερα, οικονομικό κέντρο της Ελλάδας. Πώς βλέπετε την πορεία της πόλης σας στα επόμενα 5 χρόνια;

Κατ’ αρχάς θεωρούμε πως η Λάρισα μπορεί να γίνει ο πρώτος πόλος ανάπτυξης μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Όλη η δική μας δουλειά, η εξωστρέφεια που αναπτύσσει την τελευταία περίοδο η πόλη ως προς τον τουρισμό, τον πολιτισμό και γενικότερα την οικονομία και τον αγροδιατροφικό τομέα, νομίζω πως στο επόμενο διάστημα θα οδηγήσουν, με πολύ συγκεκριμένα βήματα, στην κατάκτηση αυτού του στόχου.

Τη Λάρισα οι περισσότεροι τη γνωρίζουν ως πόλη του αγροτικού τομέα. Δεν είναι, όμως, ακριβώς έτσι. Μπορεί η αγροτική οικονομία να επηρεάζει την πόλη σημαντικά, αλλά ταυτόχρονα η Λάρισα είναι μια πόλη του πολιτισμού. Οι πολιτιστικές της υποδομές είναι από τις σημαντικότερες στη χώρα. Η Πινακοθήκη μας είναι η μεγαλύτερη μετά την Εθνική Πινακοθήκη, το Διαχρονικό Μουσείο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα στο είδος του, το Αρχαίο Θέατρο της πόλης, όπου έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο να το καταστήσουμε, εκτός από επισκέψιμο, και λειτουργικό ώστε να διαμορφώσει περισσότερες προϋποθέσεις ανάπτυξης, καθώς ειδικά αυτό δεν είναι μια πολιτιστική, αλλά μια αναπτυξιακή υποδομή, και το εντυπωσιακό Λαογραφικό, βεβαίως, Μουσείο, διαμορφώνουν αυτό το περιβάλλον, όπου πιστεύω σε λίγα χρόνια, έπειτα των προσπαθειών και των συνεργειών μας, η Λάρισα θα πετύχει το στόχο που έχει θέσει. Να είναι πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης.

Κύριε Δήμαρχε, αυτές τις μέρες η Λάρισα ντύνεται στα γιορτινά της και ετοιμάζεται να γιορτάσει τη γέννηση του Χριστού και την αλλαγή της χρονιάς. Με επίκεντρο το «Πάρκο των Ευχών» τι προετοιμασίες και τι δουλειά έχει γίνει, ώστε ο Λαρισαίος πολίτης και όλη η Ελλάδα να γιορτάσει μαζί σας τα Χριστούγεννα;

Η Λάρισα έχει δύο πολύ χαρακτηριστικά πράγματα, τα οποία εμείς αξιοποιήσαμε από την περσινή χρονιά και με το «Πάρκο των Ευχών», το ότι είναι μία πόλη με ένα από τα μεγαλύτερα πανελληνίως, αν όχι το μεγαλύτερο, πεζοδρομημένο κέντρο, με έναν μεγάλο αριθμό πεζοδρόμων όπου εκεί αναπτύσσεται όλη η δραστηριότητά της πόλης, και πως κοντά της, στα 400-500 μέτρα από το κέντρο, έχει το πανέμορφο πάρκο Αλκαζάρ.

Εμείς πέρυσι, λοιπόν, αποφασίσαμε δημιουργώντας αυτό το Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, το «Πάρκο των Ευχών», για ένα μήνα, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η επίσκεψη στο θεματικό πάρκο να είναι μία επίσκεψη ταυτόχρονα και στις πολιτιστικές μας υποδομές και στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Φέτος, προσπαθήσαμε, έχοντας την εμπειρία της περσινής χρονιάς, να συνδέσουμε αυτά τα δύο πράγματα. Η πόλη θα είναι ολοφώτιστη, στις 7 Δεκέμβρη κάνουμε τα εγκαίνια του πάρκου, που φέτος θα είναι μεγαλύτερο, με περισσότερες θεματικές ενότητες.

Μάλιστα, έχει μπει ως τουριστικός προορισμός και στα τουριστικά γραφεία της χώρας και ξέρουμε πως η πόλη θα δεχθεί τουρίστες από όλες τις περιοχές της χώρας. Όλο αυτό το οποίο συμπληρώνεται από ένα μήνα εκδηλώσεων που ξεκινούν από τις 10 το πρωί και διαρκούν έως τις 10 το βράδυ, χωρίς εισιτήριο, είτε στο πάρκο, είτε στο κέντρο, με συγκροτήματα, πολλές δραστηριότητες, ανιματέρ και διάφορα event, δίνουν τη δυνατότητα στον πολίτη που θα αποφασίσει να επισκεφτεί τη Λάρισα αυτές τις μέρες, να τις περάσει πλούσια. Η πόλη είναι έτοιμη να υποδεχτεί όχι μόνο τους 720.000 επισκέπτες που είχε πέρυσι το πάρκο, αλλά ακόμα περισσότερους. Οι προετοιμασίες μας θεωρώ θα αποζημιώσουν όσους επισκεφτούν την πόλη μας.

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα