Μνημόνιο με το λαό

Της Μαρίας Σιαφάκα

Το δικό μου μνημόνιο είναι με το λαό δήλωσε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας.

Και πράγματι είναι η πρώτη και η μόνη κυβέρνηση που μπόρεσε να δώσει ξανά την ελπίδα σε αυτή τη χώρα.

Η μοναδική κυβέρνηση που μπόρεσε να δώσει ένα όραμα και μια προοπτική στο λαό.

Είναι η κυβέρνηση που πέτυχε με πολλούς αγώνες και με τους αγώνες και τις θυσίες του λαού, και έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια.

Και τώρα είναι η κυβέρνηση που καταθέτει τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό, ένα προϋπολογισμό που για πρώτη φορά μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια είναι χωρίς δημοσιονομικά μέτρα.

Και επιπλέον, πρόκειται για ένα προϋπολογισμό τον οποίο υποδέχθηκαν οι εταίροι μας στην Ευρώπη με εξαιρετικά σχόλια. Μάλιστα και σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί των σχεδίων δημοσιονομικών προγραμμάτων (ΣΔΠ) που δημοσιεύεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου,η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα στα δέκα κράτη-μέλη της ευρωζώνης των οποίων οι προϋπολογισμοί «συμμορφώνονται με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης το 2019»*.

Αυτός ο προϋπολογισμός με κοινωνικό πρόσημο και αναπτυξιακό προσανατολισμό είναι η πιο ηχηρή απάντηση στη μόνιμη καταστροφολογία της αντιπολίτευσης.

Μιας αντιπολίτευσης της οποίας το πολιτικό αφήγημα για τη …χρησιμότητα των μνημονίων το έχουμε δει. Όπως επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά και την …περίεργη «κοινωνική της ευαισθησία» των απολύσεων και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους αλλά και της ισοπέδωσης των μισθών και των συντάξεων, όπως βέβαια, και την πολιτική της αντιπολίτευσης των τριακοσίων χιλιάδων λουκέτων στις ελληνικές επιχειρήσεις. Για να μη μιλήσουμε για την ανεργία που στις μέρες τους άγγιξε το 60% στους νέους.

Είναι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που πόνταραν κάθε φορά στην καταστροφή της χώρας. Οι άνθρωποι που δεν δίστασαν να εγκαλέσουν ως και τον Πιερ Μοσκοβισί επειδή μίλησε θετικά για την Ελλάδα με αποκορύφωμα το εξωφρενικό «ντροπή στον Μοσκοβισί» και την απερίγραπτη φράση υψηλόβαθμου στελέχους της ΝΔ που δήλωνε πως «αν ακυρωθεί η συμφωνία για τις συντάξεις και άλλες διεθνείς συμφωνίες, να το ξέρουμε για να διαμορφώσουμε και εμείς το πρόγραμμα μας» εκδηλώνοντας προφανώς και τη σπουδή τους για την περικοπή των συντάξεων.

Αυτά για να μη ξεχνιόμαστε.      

«Τώρα που η οικονομία ανακάμπτει και βγαίνουμε από τη μεγάλη μνημονιακή περιπέτεια που γνώρισε ο τόπος αναρωτιέμαι, τώρα τι θα απογίνετε χωρίς βαρβάρους;» διερωτήθηκε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευσημιλώντας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας *

Με 3.6% πρωτογενές πλεόνασμα, με ανάπτυξη 2,5% με κοινωνικά μέτρα και χωρίς την περικοπή των συντάξεων, με αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 1,1% και αύξηση των επενδύσεων κατά 11,9% και μείωση της ανεργίας στο 18.2% η κυβέρνηση υλοποιεί τους στόχους της.

Επιστροφή των αναδρομικών, κοινωνικό μέρισμα, αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του υποκατώτατου και με τα 2 δις να παραμένουν στις τσέπες των συνταξιούχων από τη μη περικοπή των συντάξεων, αλλά και με αυξήσεις για εξακόσιες χιλιάδες συνταξιούχους με μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά και με τα θετικά μέτρα να ξεπερνούν τα 900 εκατομμύρια ευρώ η ελληνική κοινωνία αναπνέει ξανά.

Η Ελλάδα με την κυβέρνηση Τσίπρα προχωράει μπροστά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει και κυριολεκτικά απούσα (έλαμψε με την απουσία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συζήτηση στη Βουλή για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών).

Ίσως η αντιπολίτευση έχει επιτέλους αντιληφθεί ότι το καταστροφολογικό παραλήρημα της έχει αποτύχει παταγωδώς και επομένως ούτε οι βάρβαροι δεν θα μπορούν πλέον να είναι για αυτήν «..μια κάποια λύσις»!

 

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Αφεντικό στο «σπίτι» της

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Πόση άδεια χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε μπαταρίες;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Λιγότερα ταξίδια λόγω κλιματικής αλλαγής;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

«Θα μας λείψεις εσύ και η μουσική σου»