Ο Ράφτης του κ. Παπαντωνίου

Της Μαρίας Σιαφάκα

Άγγιζε τα όρια του γκροτέσκο η εικόνα του κ. Παπαντωνίου στο δρόμο για τον Κορυδαλλό,εκπέμποντας μια ιδιαίτερη σημειολογία.

Ένα πανάκριβο, καλοσιδερωμένο σακάκι, εμφανώς χειροποίητο sur mesure (που στοιχίζει τουλάχιστον όσο πέντε μισθοί ελβετών τραπεζιτών) σκέπαζε πρόχειρα τις ταπεινότατες χειροπέδες των 25ευρώ (που όπως με πληροφορούν είναι ετοιμοπαράδοτες, αν και υπάρχει... μακρά λίστα αναμονής για το συγκεκριμένο μοντέλο).

Μια λεπτομέρεια, ίσως σκεφθεί κανείς, μπροστά στους πακτωλούς του 2,5 εκ. του μαύρου χρήματος που έρεε άφθονο προς τους τραπεζικούς του λογαριασμούς στην Ελβετία, την έπαυλη στην Κηφισιά των δεκάδων εκατομμυρίων με τη θερμαινόμενη πισίνα και την υπερχλιδάτη βίλλα των εκατομμυρίων στη Σύρο, μεταξύ των άλλων.

Όμως ακόμη, και σε αυτή τη πολύ δύσκολη ώρα για τον πρώην υπουργό Άμυνας και πρώην «τσάρο» της οικονομίας, ο κ. Παπαντωνίου επέλεξε να παραμείνει πιστός στα σύμβολα μιας

παρηκμασμένης και παραπαίουσας ελίτ προνομιούχων, πιστός στα σύμβολα ενός θλιβερού και χρεωκοπημένου παλαιού πολιτικού συστήματος.

Υπερλουσάτο κοστούμι, ιταλικά παπούτσια, μεταξωτή επώνυμη γραβάτα, όλα σύμβολα δήθεν δύναμης και ισχύος που τον διαχωρίζουν από τον απλό πολίτη αυτής της χώρας, όμως, σύμβολα παρακμής και αλαζονίας, που βλέπουμε πλέον κάθε φορά που κάποιος οδεύει για το Four Seasons του Κορυδαλλού (βλέπε επίσης, Τσοχατζόπουλος-Σταμάτη).

Ενός παλαιού θλιβερού πολιτικού συστήματος και μιας θλιβερής ελίτ που κατέκλεψαν και καταχρέωσαν την Ελλάδα και την οδήγησαν στα μνημόνια, για να μπορούν τώρα να καλύπτουν τις χειροπέδες τους (την χρήση των οποίων δωρεάν παρέχει, με ευχαρίστηση, ο ελληνικός λαός) με ένα κομμάτι πανάκριβο αλπακά και λίγες κλωστές από μετάξι.

Μια τελευταία ασέβεια του κ. Παπαντωνίου προς τον ελληνικό λαό ο οποίος παλεύει να βγάλει τα προς το ζην έχοντας υποφέρει τα πάνδεινα, προσπαθώντας να ισορροπήσει τα κακόγουστα φέσια που του φόρεσαν ως τις πατούσες διεφθαρμένοι, αλαζόνες πολιτικοί με πανάκριβα γούστα (λογαριασμοί στην Ελβετία, βίλες, πισίνες, ταξίδια, χλιδάτη ζωή, νεαρές σύντροφοι, κ.λπ).

Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, ακόμη και ο πιο ακριβός ράφτης δεν μπορεί να μεταμορφώσει κανέναν σε gentleman, με τη βρετανική έννοια του όρου, όπου οι αξίες είναι σημαντικότερες από τις κουβαρίστρες.

Άσε που πλέον, όπως θα έλεγε και ο λαός μας, η ελληνική δικαιοσύνη ράβει κάτι κοστούμια!

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Αφεντικό στο «σπίτι» της

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Πόση άδεια χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε μπαταρίες;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Λιγότερα ταξίδια λόγω κλιματικής αλλαγής;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

«Θα μας λείψεις εσύ και η μουσική σου»