Στην Ιθάκη της Ευρώπης

 

Της Μαρίας Σιαφάκα

Παρακολουθώντας τον διεθνή τύπο μεταξύ άλλων δύο θέματα προβάλουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για διαφορετικούς λόγους. Η Μεγάλη Βρετανία που έχοντας επιλέξει το Brexitβρίσκεται αντιμέτωπη πλέον με μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της με όλα τα σενάρια, ακόμη και το χειρότερο, ανοιχτά.

Σε εντελώς αντίθετο κλίμα η χώρα μας αφήνει πίσω της τα μνημόνια και βαδίζει με σταθερά βήματα μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, έχοντας μπροστά της τα καλύτερα προγνωστικά.

Η Ελλάδα πάλεψε και άντεξε. Και ήρθε πλέον η ώρα, όπως όλοι αναγνωρίζουν πια, να βαδίσει «στην οδό της επιτυχίας», όπως δήλωσε στη συνεδρίαση του Eurogroup ο κ. Μοσκοβισί, ξεκαθαρίζοντας κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει τέταρτο πρόγραμμα. Οι εταίροι μας «δε ζητούν κανένα επιπλέον μέτρο, καμία επιπλέον προσπάθεια». Για να συνεχίσει παρακάτω ο Ευρωπαίος Επίτροπος ότι η «Ελλάδα πρέπει να πετάξει με τα δικά της φτερά, με τα δικά της πόδια και έγκειται στους Έλληνες να καθορίσουν την αναπτυξιακή πολιτική τους την οποία επιθυμούν για το λαό τους».

Η Ελλάδα έχει δυνατή Κυβέρνηση και ο λαός της που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια δια πυρός και σιδήρου άντεξε και αντέχει και τώρα ήρθε η ώρα της ανταμοιβής.

Την ώρα που άλλες χώρες στροβιλίζονται στην αναποφασιστικότητα ακροβατώντας πλάι στο χάος, η Ελλάδα βγαίνει δυνατή κι όχι αδύναμη, όχι νικημένη, αλλά νικήτρια!

Και ο Έλληνας, πάντα ένας θαρραλέος και πολυμήχανος Οδυσσέας, ο οποίος επιστρέφει πλέον όχι στη φτωχική Καβαφική Ιθάκη, αλλά στην μεγάλη και δυνατή Ιθάκη της Ευρώπης.

H HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail ειδική έκδοση σε pdf

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

sardis rent a car banner

e-iatros

Απεβίωσε ο μεγάλος Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Μήλα... από την εποχή των παγετώνων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Η «Αγρια σκέψη» του Κλωντ Λεβί Στρως σε επανέκδοση μετά από 40 χρόνια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

O Γιούργκεν Χάμπερμας γίνεται 90