Στην Ιθάκη της Ευρώπης

 

Της Μαρίας Σιαφάκα

Παρακολουθώντας τον διεθνή τύπο μεταξύ άλλων δύο θέματα προβάλουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για διαφορετικούς λόγους. Η Μεγάλη Βρετανία που έχοντας επιλέξει το Brexitβρίσκεται αντιμέτωπη πλέον με μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της με όλα τα σενάρια, ακόμη και το χειρότερο, ανοιχτά.

Σε εντελώς αντίθετο κλίμα η χώρα μας αφήνει πίσω της τα μνημόνια και βαδίζει με σταθερά βήματα μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, έχοντας μπροστά της τα καλύτερα προγνωστικά.

Η Ελλάδα πάλεψε και άντεξε. Και ήρθε πλέον η ώρα, όπως όλοι αναγνωρίζουν πια, να βαδίσει «στην οδό της επιτυχίας», όπως δήλωσε στη συνεδρίαση του Eurogroup ο κ. Μοσκοβισί, ξεκαθαρίζοντας κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει τέταρτο πρόγραμμα. Οι εταίροι μας «δε ζητούν κανένα επιπλέον μέτρο, καμία επιπλέον προσπάθεια». Για να συνεχίσει παρακάτω ο Ευρωπαίος Επίτροπος ότι η «Ελλάδα πρέπει να πετάξει με τα δικά της φτερά, με τα δικά της πόδια και έγκειται στους Έλληνες να καθορίσουν την αναπτυξιακή πολιτική τους την οποία επιθυμούν για το λαό τους».

Η Ελλάδα έχει δυνατή Κυβέρνηση και ο λαός της που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια δια πυρός και σιδήρου άντεξε και αντέχει και τώρα ήρθε η ώρα της ανταμοιβής.

Την ώρα που άλλες χώρες στροβιλίζονται στην αναποφασιστικότητα ακροβατώντας πλάι στο χάος, η Ελλάδα βγαίνει δυνατή κι όχι αδύναμη, όχι νικημένη, αλλά νικήτρια!

Και ο Έλληνας, πάντα ένας θαρραλέος και πολυμήχανος Οδυσσέας, ο οποίος επιστρέφει πλέον όχι στη φτωχική Καβαφική Ιθάκη, αλλά στην μεγάλη και δυνατή Ιθάκη της Ευρώπης.

H HellenicMail σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Το σήμα του Batman εμφανίστηκε σε 13 πόλεις για τα 80ά γενέθλιά του

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Νέτσερ, ο ποπ σταρ του ποδοσφαίρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Γιατί ο Χούμπολτ παραμένει επίκαιρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Γερμανία: πόλος έλξης Ελλήνων τουριστών