Γερμανικές εκλογές

Της Μαρίας Σιαφάκα

Οι εκλογές που διεξάγονται αυτή την Κυριακή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, στη Γερμανία, σαφώς κι έχουν μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για τη Γερμανία και φυσικά για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και για ολόκληρο το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό.

Η κυρία Μέρκελ αναμένεται να είναι η σίγουρη μεγάλη νικήτρια της εκλογικής αναμέτρησης και επομένως η μάχη για την Καγκελαρία έχει κριθεί, ωστόσο η κάλπη της Κυριακής θα μας δείξει τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης γεγονός που θα καθορίσει και το νέο πολιτικό στίγμα του Βερολίνου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οι εκλογές αυτές πάντως κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμες και για ένα άλλο πολύ σημαντικό λόγο. Την αναμενόμενη εκλογή για πρώτη φορά στην μεταπολεμική Γερμανία ενός ακροδεξιού και ξενοφοβικού κόμματος, του AfD-Εναλλακτική για τη Γερμανία, το οποίο τα προγνωστικά το θέλουν να συγκεντρώνει ως και διψήφιο αριθμό ποσοστών. Όσον αφορά δε στο Ελληνικό ζήτημα, παρόλο που δεν απασχόλησε ιδιαίτερα τον προεκλογικό αγώνα στη Γερμανία (τρίτη αξιολόγηση, συζήτηση για ελάφρυνση χρέους κ.λπ.) ωστόσο «η νέα γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει σημαντικές αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα»* με «τις μετεκλογικές συμμαχίες να επηρεάζουν τη διαχείρισή του»*.

Από τις πιο επιτυχημένες στιγμές πάντως της προεκλογικής εκστρατείας η διάσημη πλέον αφίσα της τρίχρονης Άνγκελα Μέρκελ να χαμογελά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά στο φωτογραφικό φακό με σύνθημα «Για μια Γερμανία όπου ο καθένας μπορεί να γίνει τα πάντα». Ίσως η πιο εύστοχη (και εύστροφη) επιστροφή στο παρελθόν από όπου όλοι μπορούν να αντλήσουν δυνάμεις και έμπνευση για το μέλλον.

*Πηγή: DW

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα