Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα

Tης κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη, Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

6.500 λέξεις. 1 ώρα διάρκεια. Αυτά ήταν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στα πλαίσια της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Μιας ομιλίας που δεν είχε τα συνήθη χαρακτηριστικά μιας κομματικής αντιπαράθεσης. Ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα. Το όνομα του Πρωθυπουργού δεν ακούστηκε ούτε μία φορά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να το κάνει.

Θα μπορούσε να ακολουθήσει τον εύκολο και πεπατημένο δρόμο. Ποιός είναι αυτός; Nα μιλήσει για την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, να δώσει κι αυτός υποσχέσεις και να ικανοποιήσει με δοκιμασμένες μεθόδους ένα κοινό που διψάει για την προοπτική βελτίωσης της ζωής του.

Εντούτοις οι Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πολλά ναι, αλλά κυρίως για το πώς οραματίζεται το μέλλον.

Ξέρετε, τα παιδιά που πήγαν φέτος σχολείο γενννήθηκαν το 2011. Τα παιδιά αυτά είναι η πρώτη γενιά Ελλήνων που γεννήθηκαν μέσα στην κρίση και ζουν στην εποχή της μεγάλης ματαίωσης των ονείρων των γονιών τους. Το στοίχημα, λοιπόν, δεν μπορεί να είναι άλλο από την επίτευξη του στόχου μιας χώρας προόδου και ευημερίας. Αυτή τη χώρα περιέγραψε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Μέσα από ένα πολιτικό μανιφέστο, μίλησε για την αναδιοργάνωση του δημόσιο τομέα, την τέραστια ανάγκη για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από επενδύσεις, για την πρωτογενή παραγωγή, την παιδεία, τις εργασιακές σχέσεις, το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να αισθανθούμε όλοι ξανά. Όλες αυτές οι τοποθετήσεις δεν προέκυψαν ξαφνικά ή μέσα από κλειστές συναντήσεις με κομματικούς επιτελείς. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει κυριολεκτικά «οργώσει» την Ελλάδα με τις περιοδείες και τις επαφές με φορείς, ομάδες και πολίτες.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποίησε το σύνθημα «Οι Έλληνες αξίζουν καλύτερα». Ταυτίστηκε με την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που επιδιώκει μια Ελλάδα δυνατή, περήφανη, ασφαλή και με αυτοπεποίθηση. Έβαλε σε κεντρική θέση τις έννοιες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της ασφάλειας και των ευκαιριών για όλους τους Έλληνες. Μέσα από ένα πλέγμα δικαιοσύνης, λογοδοσίας, αξιοκρατίας και διαφάνειας.

Περίεγραψε το σχέδιο της ΝΔ που περιλαμβάνει τρεις προτεραιότητες:

  1. Να δημιουργηθούν πολλές νέες δουλειές μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων.
  2. Να μειωθούν τα φορολογικά βάρη και να εξορθολογιστεί η λειτουργία του Κράτους.
  3. Να δοθεί έμπρακτη στήριξη στους νέους και στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Μιλώντας για τις επενδύσεις, δεσμεύτηκε για τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την παροχή κινήτρων για την έρευνα, την καινοτομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Δεσμεύτηκε για την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης και εισηγήθηκε τη βελτίωση του χωροταξικού και πολεοδομικού πλαισίου και την κατηγοριοποίηση των χρήσεων γης σε τέσσερις κατηγορίες. Μίλησε όμως και για την απαραίτητη ασφάλεια δικαίου ως προς τις επενδύσεις, ένα σημαντικό παράγοντα για τον υποψήφιο επενδυτή.

Εκτός όμως από το κομμάτι των επενδύσεων και τις υπόλοιπες αναφορές του, επεσήμανε τη σημασία της αναμόρφωσης της δημόσιας παιδείας αλλά και της δυνατότητας να έχουμε πλεόν  ιδιωτικά και μη κρατικά πανεπιστήμια μέσα από τη συνταγματική αναθεώρηση. Ο ίδιος άλλωστε έχει ήδη τονίσει πολλάκις το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει για μια παιδεία που θα βοηθήσει τη νέα γενιά Ελλήνων να απελευθερώσουν τις δυνάμεις τους και να ξεδιπλώσουν τη δυναμική τους. Αλλά και την προοπτική να γίνει η Ελλάδα ένα ισχυρό εκπαιδευτικό κέντρο της περιοχής μας.

Στους επόμενους μήνες η Νέα Δημοκρατία θα έχει την ευκαιρία να εξειδικεύσει περισσότερο τις προτάσεις της. Στο ξύλινο λόγο θα απαντάμε με τεκμηριωμένες προτάσεις με στόχο μια ολοκληρωμένη πρόταση ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Ας αξιολογηθούν από τους Έλληνες πολίτες και ας κριθεί εν τέλει πώς θέλουμε να δούμε την χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα.

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Αφεντικό στο «σπίτι» της

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Πόση άδεια χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε μπαταρίες;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Λιγότερα ταξίδια λόγω κλιματικής αλλαγής;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

«Θα μας λείψεις εσύ και η μουσική σου»