Κανένα νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!

Της Μαρίας Σιαφάκα

Και αυτή την εβδομάδα που διήρκησε και η νέα προθεσμία για τις 36 δόσεις, η λεγόμενη Δεύτερη Ευκαιρία, συνεχίσθηκε η ίδια τριτοκοσμική κατάσταση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ. Απίστευτη ταλαιπωρία, ατελείωτες ώρες αναμονής, εκνευρισμός και χαμένα μεροκάματα.

Η αξιοπρέπεια του πολίτη μετατρέπεται σε κενό γράμμα με αντάλλαγμα πανάκριβες κιλοβατώρες, παραφουσκωμένους λογαριασμούς με απίθανες (!) χρεώσεις που διπλασιάζουν το κόστος της ΔΕΗ και πετάνε έξω τον οικογενειακό προϋπολογισμό στερώντας τις οικογένειες από τις βασικές της ανάγκες, το φαγητό, την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών της, και στερούν την αγορά αλλά και τις επιχειρήσεις από πολύτιμους πόρους.

Οι 36 δόσεις βέβαια, υπήρξαν και είναι μια ανάσα για τους καταναλωτές καθώς και οι νέες ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν και θα ισχύσουν μέχρι το Μάιο. Οι καλές προθέσεις όμως της ΔΕΗ εξαντλούνται εδώ. Προθέσεις με δόσεις! Ενώ οι καλές προθέσεις οφείλουν να  αποδεικνύονται  άμεσα και επί τη εμφανίσει.  

Θα  ήταν απείρως καλύτερο, λοιπόν, εκτός από τις δόσεις, να εξορθολογισθούν τα τιμολόγια και οι… «λοιπές» χρεώσεις της ΔΕΗ  και από εξωγήινα που είναι, να προσγειωθούν στην ελληνική πραγματικότητα και στους ελληνικούς μισθούς και τις συντάξεις στις οποίες απευθύνονται.

Γιατί οφείλουν στη ΔΕΗ, προτού   προβούν   σε μια ακόμη «λοιπή χρέωση» να σκεφθούν ότι επιβαρύνουν ανθρώπους ταλαιπωρημένους από την κρίση, που μετρούν ως και το τελευταίο σεντ για να τα βγάλουν πέρα και που αγωνιούν μήπως αφήσουν τα παιδιά τους ή τους γέροντες γονείς τους χωρίς ρεύμα.

Δε θα έπρεπε η ΔΕΗ  να λαμβάνει υπόψη τον καταναλωτή και να τον αντιμετωπίζει με περισσότερο σεβασμό και αίσθημα ευθύνης ως οφείλει;

Να του παρέχει ενημερώσεις, να λαμβάνει συναίνεση για τις χρεώσεις και τα τιμολόγια της και να του  δίνει τη δυνατότητα να συνδιαλέγεται με την εταιρία πολιτισμένα, γρήγορα και αποτελεσματικά;

Κι ακόμη να φροντίσει εξαντλώντας κάθε τρόπο, ώστε κανένα νοικοκυριό, καμία οικογένεια, κανένας πολίτης να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

H HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail ειδική έκδοση σε pdf

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

sardis rent a car banner

e-iatros

Απεβίωσε ο μεγάλος Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Μήλα... από την εποχή των παγετώνων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Η «Αγρια σκέψη» του Κλωντ Λεβί Στρως σε επανέκδοση μετά από 40 χρόνια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

O Γιούργκεν Χάμπερμας γίνεται 90