Πέρα από τη λιτότητα!

Της Μαρίας Σιαφάκα

Επιτέλους…. οι θεσμοί ξανάρχονται! Αν μόλις πριν μερικούς μήνες ακουγόταν μια τέτοια είδηση ως τα καλά νέα, τότε θα ρωτούσαν όλοι με απορία «ποια μπορεί να είναι τα κακά». Όμως, επειδή οι καιροί αλλάζουν, είναι ώρα να αναρωτηθούμε μήπως τελικά αλλάζουν και οι… θεσμοί;

Εξάλλου, όλος ο κόσμος στον οποίο ζούμε αλλάζει! Και φυσικά, το να ακούει κανείς τον κ. Σόϊμπλε να προβαίνει σε θετικές δηλώσεις για την Ελλάδα, ε, αυτό κι αν είναι αλλαγή!

Όταν μάλιστα μαθαίνουμε δια στόματος Ντάισελμπλουμ ότι οι θεσμοί αλλάζουν και το μείγμα της πολιτικής και μάλιστα, θα προχωρήσουν πέρα από τη  λιτότητα, αναρωτιέται κανείς μήπως δεν άκουσε σωστά.

Αλλά τελικά συμφωνήσαμε ότι θα συμφωνήσουμε. Δικαίως η κυβέρνηση πανηγυρίζει μετά το χτεσινό Eurogroup, γιατί αντίθετα με όλες τις Κασσάνδρες διαφαίνεται να ευδοκιμεί μια ενδιαφέρουσα συμφωνία.

Εμείς αναμένουμε να δούμε επιτέλους, αυτή  τη νέα προοπτική που ανοίγεται για την ελληνική οικονομία με το κλείσιμο της αξιολόγησης ελπίζοντας ότι και τα θετικά μέτρα που έρχονται μεταξύ άλλων, όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τα τρόφιμα και την ενέργεια, αλλά και μείωση του ΕNΦΙΑ κατά 30%, θα υλοποιηθούν ταχύτατα  και σε καμία περίπτωση δε θα έρθουν άλλα επώδυνα μέτρα αλλά θα προχωρήσουμε στη στροφή προς την ανάπτυξη.

H HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail ειδική έκδοση σε pdf

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

sardis rent a car banner

e-iatros

Απεβίωσε ο μεγάλος Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Μήλα... από την εποχή των παγετώνων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Η «Αγρια σκέψη» του Κλωντ Λεβί Στρως σε επανέκδοση μετά από 40 χρόνια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

O Γιούργκεν Χάμπερμας γίνεται 90