Και οι μικροοφειλέτες έχουν ψυχή!

Της Μαρίας Σιαφάκα

Ο Μπαλζάκ, ο ρεαλιστής μυθιστοριογράφος μιας κοινωνίας σε ένταση, περιγράφοντας τα προτερήματα ενός σπουδαίου συνταξιούχου στρατηγού της εποχής, αφού επαίνεσε την τόλμη και την ανδρεία του, εξήρε τελικώς το ότι «πλήρωνε εμπροθέσμως τις υποχρεώσεις του» ανάγοντάς αυτή του την αρετή σε ίση σχεδόν αξία με τις προηγούμενες.

 

Ε, λοιπόν αυτό το «εμπροθέσμως» είναι ο μεγάλος καημός και το μεγάλο καθημερινό άγχος, ο «βραχνάς» για τους περισσότερους από τους πολίτες στη χώρα μας. Οι οποίοι, έχοντας ζήσει μια ζωή με ευπρέπεια και αξιοπρέπεια, ήρθαν ξαφνικά σε αδυναμία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία και βρέθηκαν αφενός μεν, στη δυσάρεστη θέση να χρωστάνε, αλλά και αντιμέτωποι με κατασχέσεις και των εισοδημάτων τους αλλά και της περιουσίας τους.

Το ζήτημα των ανθρώπων που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους πλέον έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.

Γι αυτό το λόγο η πρωτοβουλία της υφυπουργού οικονομικών να προσφέρει διέξοδο σε χιλιάδες μικροοφειλέτες στην εφορία με τις νέου τύπου ρυθμίσεις που αφορούν όσους οφείλουν μέχρι 2000 ευρώ, μόνο με ανακούφιση θα μπορούσε να γίνει δεκτή.

Και είναι και μία έμπρακτη απάντηση προς τους παραλογισμούς του Δ.Ν.Τ. που ζητάει κι άλλα μέτρα (να πληρώσει ποιος και με τί;) και που, όπως πάντα, λαθεύει οικτρά στις χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία συνταγές «διάσωσης» που προτείνει για την ελληνική οικονομία. 

sardis rent a car banner

e-iatros

Πρώτη μέρα στο σχολείο για την πριγκίπισσα Σάρλοτ

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ο Μπραντ Πιτ υπόσχεται ότι δεν θα πιει ποτέ ξανά αλκοόλ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Τα «αστικά τοπία» του Matias Bechtold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Το Facebook εξετάζει την απόκρυψη του αριθμού των "likes" από τις αναρτήσεις των χρηστών