Με ένα Βερολίνο ξεχνάμε το Παρίσι!

Της Σοφίας Βούλτεψη*

Ως γνωστόν, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ο τέταρτος πολιτειακός θεσμός. Στη Δημοκρατία, ο θεσμός αυτός γίνεται απολύτως σεβαστός και ύβρεις και κατηγορίες με αποκλειστικό σκοπό την στοχοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (αλλά και όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, αν και τα πυρά συγκεντρώνονται συνήθως στο κόμμα που πολιτικά και εκλογικά «απειλεί» την κυβέρνηση), δεν γίνονται αποδεκτές.

Πολύ περισσότερο όταν η κυβέρνηση αμφισβητεί τον πατριωτισμό ενός κόμματος που ο λαός έχει τοποθετήσει ψηλά στις προτιμήσεις του.

Και πολύ περισσότερο όταν μιλούμε για τη Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα που δεν χρειάζεται να αποδείξει τώρα τον πατριωτισμό του και την αφοσίωσή του στις δημοκρατικές αρχές, διότι το έχει πράξει συστηματικά από την ημέρα που με την αποφασιστική συμβολή του αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία στην πατρίδα μας, μετά την επτάχρονη δικτατορία.

Και όμως. Επίσημα η κυβέρνηση κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Γερμανία «φόρεσε τη στολή του ΔΝΤ» και πήγε στο Βερολίνο για να υποβάλει… «διαπιστευτήρια υποταγής»!

Σημειώστε ότι αυτά λέγονται από μια κυβέρνηση η οποία παρέδωσε το σύνολο του δημόσιου πλούτου της χώρας σε ένα Υπερταμείο – κάτι που η Νέα Δημοκρατία ούτε θα έπραττε ποτέ, ούτε έπραξε – με την γνωστή κατάληξη!

Η συζήτηση συνεχίστηκε, στο πλαίσιο της προπαγάνδας (η οποία στηρίζεται στη συστηματική στοχοποίηση του πολιτικού αντιπάλου με χρήση ψευδών ισχυρισμών και εκμετάλλευση της αρχής ότι ο λαός, απορροφημένος από τα προβλήματα της καθημερινής βιοπάλης, δεν είναι σε θέση να έχει συνεχώς μπροστά του όλα τα στοιχεία και να ανακαλεί στη μνήμη του τα πραγματικά περιστατικά).

Η επόμενη «κατηγορία» ήταν ότι δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχε στο Βερολίνο ο κ. Μητσοτάκης (αν και επί του θέματος ο ίδιος έκανε επίσημη δήλωση).

Αλλά για σταθείτε ένα λεπτό!

Από τις 12 Φεβρουαρίου του 2015 ως τις 3 Φεβρουαρίου του 2017, μέσα σε δύο χρόνια δηλαδή, ο κ. Τσίπρας έχει συναντηθεί με την κ. Μέρκελ 16 φορές και έχει συνομιλήσει τηλεφωνικά μαζί της 18 φορές (τόσες τουλάχιστον έχουν επίσημα ανακοινωθεί, γιατί μπορεί να είναι πολύ περισσότερες). Δηλαδή, πιο… μερκελιστής πεθαίνεις!

Συγγνώμη, αλλά πόσο σίγουροι είμαστε για το τι ακριβώς έχει ειπωθεί σ’ αυτές τις επαφές και συνομιλίες;

Και κάτι τελευταίο, ενδεικτικό της υποκρισίας και του ψεύδους:

Το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017, από το βήμα της Κ.Ε. του κόμματός του, ο κ. Τσίπρας… παρακάλεσε (έτσι είπε, «παρακαλώ θερμά») την κ. Μέρκελ να αποθαρρύνει τον υπουργό Οικονομικών της από αυτή τη διαρκή επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας.

Ναι, αλλά στις 21 Οκτωβρίου 2016, όταν στη συνέντευξη Τύπου μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ερωτάται από τους δημοσιογράφους αν έθεσε θέμα Σόιμπλε στην καγκελάριο, απάντησε:

«Κοιτάξτε, όταν συνομιλεί ένας πρωθυπουργός με μια καγκελάριο δεν είναι ευγενικό να θέτει θέματα για άλλα στελέχη της κυβέρνησης»!

Δηλαδή, δεν είναι ευγενικό να το λέει στην ίδια ιδιωτικώς, αλλά είναι ευγενικό να την «παρακαλεί» δημοσίως από την ασφάλεια του βήματος της Κεντρικής Επιτροπής του!

Κατά τα λοιπά, ακόμη να πληροφορηθούμε γιατί ο κ. Τσίπρας κράτησε μυστικό το ταξίδι του με το κρατικό αεροπλάνο στο Παρίσι.

Διότι δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι πήγε για να συναντήσει τον επικεφαλής της Λ’ Ορεάλ, η οποία σκοπεύει να κάνει μια μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα (από την οποία έφυγε τρέχοντας το 2000).

Και δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι πριν καλά-καλά ληφθεί η απόφαση από τον ΟΔΔΗΧ να αναθέσει στην «Ρότσιλντ» το εγχείρημα της εξόδου της χώρας μας στις αγορές, ο κ. Τσίπρας βρισκόταν εκεί για να το συζητήσει.

Πολύ περισσότερο, που τέτοιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται έτσι – ούτε με τηλεφωνικές εντολές στον ΟΔΔΗΧ, ούτε χωρίς συγκεκριμένη γραπτή απόφαση του υπουργού των Οικονομικών (μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ή κάποιας διυπουργικής επιτροπής που συστήνεται επί τούτου).

Αλλά ως γνωστόν, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση…

Οπότε, με ένα Βερολίνο ξεχνάμε το Παρίσι!

*Η Σοφία Βούλτεψη είναι Βουλευτής ΝΔ Β΄ Αθηνών, πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος, δημοσιογράφος

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα