Να αποκαταστήσουμε τις αδικίες

Της Μαρίας Σιαφάκα

Με αιχμή του δόρατος τη διανομή των 615 εκατ. ευρώ σε 1,5 εκατ. ευρώ συνταξιούχους η Κυβέρνηση δέχθηκε έντονες κριτικές. Αυτή η κίνηση ρεαλισμού και δικαιοσύνης της ελληνικής κυβέρνησης ενώ θα ήταν αναμενόμενο να γίνει δεκτή με ικανοποίηση αν όχι με ενθουσιασμό, εντούτοις έθεσε υπό αμφισβήτηση τις εύθραυστες βεβαιότητές μας.  

Στους ένθεν κακείθεν επικριτές της απόφασης αυτής ο κ. Πρωθυπουργός απάντησε πως αφενός μεν τα θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα δικαιολογούν τις παροχές και αφετέρου ότι η Κυβέρνηση δεν έθεσε σε κίνδυνο το πρόγραμμα και τους στόχους για το 2016 και ακόμη περισσότερο για το 2017 και το 2018.

Παρά το ότι είναι περισσότερο από προφανές ότι μια τέτοια ενέργεια είναι προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των κοινωνικών αδικιών και της στήριξης των αδυνάμων, (όσων δηλαδή έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι, όπως πλέον γνωρίζουν οι πάντες, καλούνται να στηρίξουν τις οικογένειες και των παιδιών και των εγγονών τους) πολλοί εμμένουν στις προσφιλείς ανησυχίες τους για την αποκλειστικότητα των αριθμών στην ευημερία.

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Αφεντικό στο «σπίτι» της

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Πόση άδεια χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε μπαταρίες;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Λιγότερα ταξίδια λόγω κλιματικής αλλαγής;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

«Θα μας λείψεις εσύ και η μουσική σου»