Δύο πρωθυπουργοί αλλά μόνο μία γραβάτα!

Της Μαρίας Σιαφάκα

Θα θυμάστε την πολύ πικάντικη (όσο και συμβολική) χειρονομία του κ. Ρέντσι να προσφέρει ως δώρο στον κ. Τσίπρα μια γραβάτα κατά την επίσκεψη του έλληνα Πρωθυπουργού στη Ρώμη στις 3 Φεβρουαρίου του 2015.

 Όχι μόνο ο κ .Τσίπρας δεν ενέδωσε στη γοητεία του πολυτελούς αξεσουάρ αλλά αντίθετα είδαμε τελευταία τον κ. Ρέντσι, αφότου ζήτησε να απαλλαγεί από τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, πρωτίστως να απαλλάσσεται από τη γραβάτα του.

Δε γνωρίζω κατά πόσο οι σημειολογικές αναφορές  μπορούν  να δώσουν ερμηνεία  στην περίπτωση του ιταλού Πρωθυπουργού, αναφορές που ορίζουν τη γραβάτα ως σύμβολο του θριάμβου της συντήρησης και του κομφορμισμού πέρα από αστικό σύμβολο αντρικής κομψότητας, κοινωνικού status και υποκριτικού(;) καθωσπρεπισμού. Για τα ευρωπαϊκά δεδομένα όμως, των Βρυξελών, η τελευταία εμφάνιση του κ. Ρέντσι προσιδιάζει σχεδόν σε επαναστατική πράξη.

Κι ενώ ο έλληνας Πρωθυπουργός συνεχίζει να μάχεται για το ελληνικό ζήτημα,  επιτυγχάνοντας μάλιστα να προσφέρει  κι έναν ανέλπιστο μποναμά 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους της χώρας μας, ο κ. Ρέντσι νικημένος από τη λιτότητα στράφηκε, έστω και για λίγο, στην εικονική πραγματικότητα του playstationτων παιδιών του.

Για την ελληνική κυβέρνηση η πρώτη νίκη για τη μείωση του χρέους σημειώθηκε στις Βρυξέλλες την εβδομάδα που μας πέρασε. Επιπρόσθετα, οι καλές επιδόσεις στην οικονομία μας του τελευταίου τριμήνου αλλά και η πτώση των επιτοκίων στο 6,5%, δίνουν ελπίδα ότι μπορεί να  ανοίξει ο δρόμος για τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη. Για να κερδηθεί το στοίχημα της αύξησης της απασχόλησης. Για την έξοδο από την κρίση.

Και ενώ η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η Ιταλία, κλυδωνίζεται κάτω από το βάρος του χρέους και της λιτότητας, στη δική μας μικρή και αδικημένη χώρα δίνονται και κερδίζονται μάχες από την κυβέρνηση και  την κοινωνία ενώ ο πραγματικός αγώνας μας γεμίζει ελπίδα για τη δικαίωση. 

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Αφεντικό στο «σπίτι» της

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Πόση άδεια χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε μπαταρίες;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Λιγότερα ταξίδια λόγω κλιματικής αλλαγής;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

«Θα μας λείψεις εσύ και η μουσική σου»