Με πατρότητα και ημερομηνία γέννησης τον Νοέμβριο του 2012 η διευθέτηση του χρέους

tsiaras

Άρθρο του κ. Κώστα Τσιάρα

Κουβαλώντας στις πλάτες μου την εμπειρία από την θητεία μου στο Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης των ΗΠΑ, εξέφρασα την πάγια θέση της ελληνικής διπλωματίας για την ανάγκη διατήρησης του άριστου επίπεδου συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ένα επίπεδο συνεργασίας το οποίο αποτυπώνεται άλλωστε στις άριστες σχέσεις των λαών μας. Και βεβαίως εξέφρασα την ελπίδα η εκλογή Τραμπ να μην υποβαθμίσει σε διεθνές επίπεδο, σε μία κρίσιμη περίοδο για τον τόπο, τη σημασία της επίσκεψης Ομπάμα αυτή τη βδομάδα στην Αθήνα.


Οι μνήμες από την προεκλογική περίοδο των ΗΠΑ και οι διατυπωμένες απόψεις των υποψηφίων είναι βεβαίως ακόμα νωπές. Και φυσικά, το κενό από την αντιπαράθεση στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, παραμένει κενό. Μέχρι όμως να ξεδιπλωθεί η νέα αμερικανική εξωτερική πολιτική υπό τη διακυβέρνηση Τραμπ, το αποτέλεσμα της κάλπης δημιουργεί ήδη αναπόφευκτους συνειρμούς για όσους μπορούν να κατανοήσουν τις κατακλυσμιαίες και αλυσιδωτές μεταβολές ισορροπιών που προκαλεί η αλλαγή σκυτάλης από τους Δημοκρατικούς στους Ρεπουμπλικάνους στον Λευκό Οίκο. Αλλαγές, που δυστυχώς, αδυνατεί η κυβέρνηση να τις αντιληφθεί, προτιμώντας για επικοινωνιακούς λόγους να αγνοήσει τον προφανή κίνδυνο: το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών να μην καλλιεργήσει το πρόσφορο έδαφος που προσδοκά η πατρίδα μας για ενεργή αμερικανική υποστήριξη στην πολυπόθητη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ρίξει νερό στον μύλο των διαιρέσεων και των άκαρπων αντιπαραθέσεων για την υπόθεση της διευθέτησης του χρέους, που επιχείρησε να καλλιεργήσει με τις δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Άλλωστε, το ζήτημα της ρύθμισης του χρέους έχει και πατρότητα και ημερομηνία γέννησης, πάνω στην οποία στηρίχθηκε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα: την απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 και τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που συσπειρώνει πια το σύνολο των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων.
Λίγη σημασία απομένει επομένως στην προσπάθεια του επιτελείου του Μεγάρου Μαξίμου να φυσήξει ούριο άνεμο στην επικοινωνιακή παντιέρα του πρωθυπουργού, ο οποίος κρέμεται στα χείλη του αμερικανικού Προέδρου γιατί, δυστυχώς, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνουν άλαλα. Σημασία έχει να διαμορφωθεί στο εσωτερικό μια πολυδιάστατη και ώριμη προσέγγιση της ελληνικής πλευράς, που θα ενώνει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων στη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Μιας προσέγγισης ικανής να ανταποκρίνεται στα συμφέροντα και τις ανάγκες της δύσκολης ελληνικής πραγματικότητας αλλά και να μπορεί να προσαρμόζεται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες διεθνείς συνθήκες.
Ο κ. Κώστας Τριάρας είναι Βουλευτής Καρδίτσας & Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας

H HellenicMail σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Το σήμα του Batman εμφανίστηκε σε 13 πόλεις για τα 80ά γενέθλιά του

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Νέτσερ, ο ποπ σταρ του ποδοσφαίρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Γιατί ο Χούμπολτ παραμένει επίκαιρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Γερμανία: πόλος έλξης Ελλήνων τουριστών