ΟΧΙ!

Της Μαρίας Σιαφάκα

Ανατρέχοντας στα ντοκουμέντα εκείνης της εποχής, στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, στα κινηματογραφικά πλάνα, δεν μπορεί παρά να μας διαπεράσει  η λάμψη της φλόγας που κινεί, δονεί θα λέγαμε, τα νιάτα που έγραψαν το έπος του ’40 και τα ωθεί να ανεβαίνουν τα χιονισμένα βουνά της Πίνδου, σχεδόν σαν σε περίπατο, φωνάζοντας «Αέρα», όχι σε πόλεμο μα σαν σε γιορτή.

Αυτά τα νιάτα μας στέλνουν αιώνια ηρωικά διδάγματα νίκης και ελευθερίας, γραμμένα με το αίμα τους, ανάμεσα στις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας.

Γιατί επέλεξαν να αναμετρηθούν με το θάνατο επειδή αγάπησαν τη ζωή. Πιστεύοντας πως δεν είναι ζωή αν στερηθούν όχι το νερό και το ψωμί, αλλά τις αξίες και τις ιδέες τους.    

Σήμερα, κάποιοι στην Ευρώπη προσπαθούν πάλι να ξυπνήσουν τους εφιάλτες του παρελθόντος και να τους στήσουν ανάμεσα στα μεγάλα ζητήματα των καιρών, όπως είναι η κρίση και το μεταναστευτικό, προσφυγικό. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι, 76 χρόνια μετά  το μεγάλο ΟΧΙ του ’40 (αλλά και σε διακόσια και σε χίλια χρόνια ακόμη), η απάντηση που θα δίνουν πάντα τα νιάτα της χώρας μας θα είναι η ίδια, με την ίδια ψυχή, με το ίδιο πάθος, την ίδια πίστη, τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά. ΟΧΙ!

H HellenicMail σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Το σήμα του Batman εμφανίστηκε σε 13 πόλεις για τα 80ά γενέθλιά του

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Νέτσερ, ο ποπ σταρ του ποδοσφαίρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Γιατί ο Χούμπολτ παραμένει επίκαιρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Γερμανία: πόλος έλξης Ελλήνων τουριστών