Οι ευρωπαϊκές εξελίξεις

Της Μαρίας Σιαφάκα

Ο απλός κόσμος εύλογα αναρωτιέται πώς μπορεί να προσμετρηθεί κάποιο όφελος από τις Συνόδους Κορυφής όταν τα ευρωπαϊκά κράτη- μέλη συμφωνούν ότι διαφωνούν και λίγο πολύ οι εξελίξεις αναμένονται πάντα προβλέψιμες.

Με ανοιχτό στο τραπέζι το Προσφυγικό και  με το βλέμμα των ηγετών στα εσωτερικά ζητήματα των επιμέρους κρατών, θα ήταν πολύ χρήσιμο αν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε κάτι περισσότερο από τα συνήθη. Δηλαδή στο  να αποδώσουν εύσημα στην Τουρκία. Μια σαφής κοινή ευρωπαϊκή πολιτική θα ήταν το ζητούμενο.

Αν δε, προσθέσει κανείς και  μια συνάντηση με την «πρώην» όπως έγραψαν εύστοχα οι αρθρογράφοι της DW αναφερόμενοι στην πρώτη παρουσία της Βρετανίδας Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής μετά το Brexit (που προβλέπεται σκληρό),όπου «πάντα είναι δύσκολη», τότε αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι πρέπει να χαμηλώσει τις προσδοκίες.  

Για να ανεβάσουμε μάλιστα ακόμη περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας αξίζει να προσμετρήσουμε το γεγονός ότι στην Ιταλία βρίσκονται μπροστά από ένα κρίσιμο  συνταγματικό δημοψήφισμα ενώ σε Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία αισθάνονται ήδη τον προεκλογικό πυρετό.

Η ελληνική πλευρά από την άλλη είναι αποφασισμένη να επιτύχει τη ρύθμιση του χρέους (και πληθαίνουν οι ευρωπαϊκές φωνές που υποστηρίζουν την ελληνική θέση), για να ενταχθεί η χώρα μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Μια θέση που διεκδικεί πλέον ξεκάθαρα και με αποφασιστικότητα η ελληνική κυβέρνηση, καθώς αντιλαμβάνεται ότι με την οικονομία σε θέση σταθεροποίησης και ανάκαμψης (όπως συμφωνεί και η Τράπεζα της Ελλάδας) οφείλει να αρθεί «η αβεβαιότητα και να προσελκύσουμε τις επενδύσεις».

Αν όμως, βιαστεί κανείς να θεωρήσει ότι μοιάζουν αρκετά αυτά που διχάζουν τους Ευρωπαίους, να υπενθυμίσουμε ότι είναι περισσότερα όσα τους ενώνουν. Το κυριότερο όλων είναι η αγωνιώδης μέριμνα για το μέλλον της γηραιάς Ηπείρου που οφείλουν και οφείλουμε «να ξαναδώσουμε».

 

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail ειδική έκδοση σε pdf

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

sardis rent a car banner

e-iatros

«Chernobyl» - μια μίνι σειρά για το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ερωτικές επιστολές του Κοέν στην Μαριάν πουλήθηκαν 1,2 εκατ. δολάρια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Οι πτήσεις βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

O Δεσποτόπουλος και ο μύθος του Μπάουχαους