Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σχέδιο για τη χώρα

Άρθρο του κ. Γιάννη Σμυρλή* για τη Mail

Στην Ελλάδα του 2016 όλα επιτρέπονται και ταυτόχρονα όλα κατακρίνονται. Το κακό όμως είναι ότι όλα τελικά υιοθετούνται. Ζούμε μία παρατεταμένη κρίση που έχει φτάσει τον Έλληνα πολίτη στα όριά του. Κάθε χρόνο υπάρχει η ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλύτερα. Πράγματι, η κατάσταση είχε μπει σε μία σειρά, με πολλές θυσίες του ελληνικού λαού, ώσπου ήρθε ο Γενάρης του 2015. Τότε ο κουρασμένος ελληνικός λαός παρασύρθηκε από την παροχολογία του κ. Τσίπρα και ανέδειξε για πρώτη φορά Αριστερή Κυβέρνηση στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε αυτό που ξέρει να πουλάει καλά η αριστερά διαχρονικά: ΕΛΠΙΔΑ. Η συγκυρία ήταν τέτοια που η ελπίδα έπιασε και η Αριστερή Κυβέρνηση αποτελεί γεγονός εδώ και 16 μήνες.

Το ερώτημα όμως είναι τελικά αυτή η ελπίδα της αριστεράς πού μας έχει οδηγήσει σήμερα;

Η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων είναι εμφανώς χειρότερη από ό,τι τον Ιανουάριο του 2015. Βέβαια, εάν οι επιπλέον θυσίες είχαν κάποιο στόχο θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε τις κινήσεις του Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Όμως, είναι πλέον φανερό ότι δεν υπήρχε σχέδιο, δεν υπήρχε οργάνωση, δεν υπήρχε προετοιμασία και στην πραγματικότητα φαίνεται ότι δεν υπάρχει και λογική πίσω από τις κινήσεις της Κυβέρνησης. Είμαστε σήμερα μπροστά σε νέα μέτρα, τα οποία προσανατολίζονται στην εξόντωση του ιδιωτικού τομέα και της πραγματικής οικονομίας. Το επιχειρείν δαιμονοποιείται από μία αριστερή κυβέρνηση που μας δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, της στείρας ιδεοληψίας. Θα μπορούσε να δικαιολογηθεί, μέχρι ενός σημείου, εάν είχαν προβεί σε μειώσεις της σπατάλης στο δημόσιο τομέα και σε νοικοκύρεμα της κρατικής μηχανής. Εάν προχωρούσαν σε αποκρατικοποιήσεις ενισχύοντας έτσι τις επενδύσεις, χωρίς ψεύτικα δάκρυα αλλά με πλάνο. Εάν υπήρχε μία υποψία, τελικώς, ενός οργανωμένου κυβερνητικού σχεδίου εξόδου από την κρίση. Δυστυχώς, αντί αυτού βλέπουμε ότι η αξιοπιστία της χώρας έχει υποβαθμιστεί τόσο που οι εταίροι επιμένουν και σε προληπτικά μέτρα ύψους 3,6δις, τα οποία φυσικά και αποδέχεται ο κ. Τσίπρας καθώς πλέον δεν υπάρχουν συνομιλητές του στο εξωτερικό. Κανένας δεν τον εμπιστεύεται, αφού όλους τους έχει “εξαπατήσει”.

Το πρόβλημα όλης αυτής της ιστορίας είναι ότι ο κ. Τσίπρας είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδας, άρα η έλλειψη αξιοπιστίας δεν αφορά τον ίδιο αλλά ολόκληρη τη χώρα. Η προβληματική συμπεριφορά της κυβέρνησης πλήττει τη χώρα και για αυτό πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατόν. Δεν έχει να κάνει με το αν κάποιος υποστηρίζει την Νέα Δημοκρατία ή κάποιο άλλο κόμμα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι επιζήμια για τη χώρα κάθε μέρα, κάθε ώρα που κρατάει την τύχη της χώρας μας στα χέρια της.

Ο ελληνικός λαός ζει με μια απορία στην καθημερινότητά του; Τι θέλει τελικά να κάνει ο κ. Τσίπρας; Ποια είναι η λύση που προτείνει; Γιατί θα κάνει νέες θυσίες; Χρειαζόμαστε απαντήσεις. Για να ξέρουμε γιατί θα αυξηθεί σε ποσοστό ρεκόρ το ΦΠΑ, γιατί θα αυξηθούν οι εισφορές, γιατί θα αυξηθεί η φορολογία, γιατί θα πληρώσουμε κι άλλα; Για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του κράτους για μερικούς ακόμα μήνες; Και μετά;

Συνεχώς ακούμε τους Υπουργούς της Κυβέρνησης να μας λένε τι δεν έκαναν καλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις και να επιχειρηματολογούν για αυτό μέχρι να ξεχαστεί η ερώτηση που τους έγινε. Τελικά, δεν μας λένε ποτέ τι θέλουν αυτοί να κάνουν. Κυβερνούν όμως πλέον αρκετό καιρό για να μας πουν όχι μόνο τι θα κάνουν από εδώ και πέρα αλλά και τι έκαναν αυτούς τους 16 μήνες. Η απάντηση είναι προφανής: τίποτα.

Ήρθε, λοιπόν η ώρα να φύγουν πριν μας οδηγήσουν σε καταστροφή. Γιατί μπορεί αυτοί να μην καταλαβαίνουν τι κακό κάνουν στην οικονομία, στις επενδύσεις, στην πραγματική εργασία. Όμως οι πολίτες που εργάζονται με συνεχώς μειούμενες απολαβές, οι άνεργοι που δεν βλέπουν φως στο τούνελ, οι συνταξιούχοι που αγωνιούν αν θα πάρουν την σύνταξή τους στο τέλος του μήνα, οι μικρομεσαίοι που φοβούνται ότι με τα νέα μέτρα θα οδηγηθούν σε λουκέτο, καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, σχέδιο και σοβαρή κυβέρνηση. Είναι ίσως η πιο κρίσιμη χρονιά στη μεταπολίτευση και δεν μπορούμε να παίζουμε. Δεν φωνάζει τυχαία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι πρέπει να φύγουν άμεσα. Άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά αναλαμβάνει στα δύσκολα, από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, είναι παρούσα κάθε φορά που την χρειάζεται η χώρα με αξιόπιστες λύσεις και σίγουρο βηματισμό. Η Ελλάδα όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στη “Συμφωνία Αλήθειας” που προτείνει στους Έλληνες πολίτες, δεν μπορεί να είναι ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης, ούτε να αποτελεί αντικείμενο χλευασμού και ειρωνείας. Η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα και να ξαναγυρίσει στη φυσική της θέση: τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με αξιοπιστία στο λόγο και τις πράξεις. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το σχέδιο, την συνέπεια και τους απαραίτητους συμμάχους για να οδηγήσει τη χώρα σε καλύτερες ημέρες, αρκεί ο Αλέξης Τσίπρας να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να φύγει πριν μας οδηγήσει σε ολοκληρωτική καταστροφή.

*Ο κ. Γιάννης Σμυρλής είναι Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας

  

H HellenicMail σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Τα κινητά καταστρέφουν τη λίμπιντο…

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Νέτσερ, ο ποπ σταρ του ποδοσφαίρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Γιατί ο Χούμπολτ παραμένει επίκαιρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Γερμανία: πόλος έλξης Ελλήνων τουριστών