Ανησυχία, αταξία και ανασφάλεια


*του Κώστα Τσιάρα, ΓΓ της ΚΟ της ΝΔ και βουλευτή Καρδίτσας

Η απόσταση από την Αμυγδαλέζα στην Ειδομένη, διήρκησε χρονικά μόλις έναν χρόνο διακυβέρνησης από το συνονθύλευμα ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ήταν λιγότερο οι άφρονες διαπιστώσεις της πρώην Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κας Τασίας Χριστοδουλοπούλου περί μεταναστών που λιάζονται και εξαφανίζονται. Πολύ περισσότερο, ήταν η αδυναμία κατανόησης των εξελίξεων στην ευαίσθητη περιοχή της Συρίας και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής.

Ήταν η έλλειψη ικανότητας, η απουσία σχεδιασμού, η αδυναμία διαχείρισης. Ήταν πάνω απ’ όλα, η ιδεοληψία που καθοδήγησε τη σημερινή κυβέρνηση στα απανωτά λάθη, την αμετροέπεια, τις παλινωδίες και τα πισωγυρίσματα. Στην «Μακεδονία» των κκ. Μουζάλα και Μπαλαούρα. Στους μετανάστες – επενδυτές του κ. Μάρδα. Στις αδιανόητες και αναρίθμητες ανοησίες, που τελικά στοίχισαν στη χώρα την διεθνή της απομόνωση στην Ευρώπη και την γεωπολιτική υποβάθμισή της σε σχέση με την γείτονα Τουρκία.

Από την αρχή της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης, η ΝΔ επεσήμανε εναργώς τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την εσωτερική ασφάλεια, τις οικονομικές συνέπειες των αθρόων ροών και τη σημασία της ενεργητικής παρέμβασης της Ελλάδας στη διπλωματική σκακιέρα, ώστε να αποσοβήσει τις συνέπειες για την ελληνική κοινωνία. Εγκλωβισμένη στην ιδεοληψία της, η κυβέρνηση αρνήθηκε τις ώριμες προτάσεις που καταθέσαμε στο δημόσιο διάλογο για την ίδρυση κλειστού τύπου hotspots για τους πρόσφυγες και τους παράτυπους μετανάστες, την ενεργοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της κρίσης, την αξιοποίηση του συνόλου του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ενόπλων Δυνάμεων και την καταγραφή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που αλωνίζουν στα σύνορα της χώρας.

Οι πρόσφατες εικόνες αποκάλυψης με επεισόδια βίας μεταξύ μεταναστών και τις επιχειρήσεις σκοπιανών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος είναι λίγο - πολύ γνωστές. Η Ειδομένη έγινε Υεμένη και η πόλη του Πειραιά θύμισε μέρες και νύχτες Καμπούλ. Η ανασφάλεια των πολιτών στο ζενίθ. Η τάξη στο ναδίρ. Η αξιοπιστία της χώρας ανύπαρκτη. Ο τουρισμός απειλούμενος. Και ενώ η χώρα διασύρεται διεθνώς από την αδυναμία διαχείρισης των ροών, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα σφυρίζει αδιάφορα, σαν να βρίσκεται στον απογευματινό της περίπατο. Και ήρθαν οι επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης, στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, να επιβεβαιώσουν τους χειρότερους φόβους μας.

Μακριά από τις μισαλλόδοξες προσεγγίσεις των ακραίων κύκλων του εθνικισμού που στοχεύουν στην κατατρομοκράτηση των πολιτών, ήδη από τον Μάρτιο, ζητήσαμε την διεξαγωγή προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή για το ζήτημα της Ασφάλειας, έτσι ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν με σαφήνεια μπροστά στις προκλήσεις της νέας πραγματικότητας. Γιατί σε αυτές τις συνθήκες το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, της προστασίας της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας αλλά και των θεμελιωδών ελευθέριων τους, γίνεται θέμα ζωτικής σημασίας για τους Έλληνες πολίτες και για τη χώρα. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επέλεξε για μια ακόμα φορά τον αποπροσανατολισμό. Και αντί να δεχθεί την πρόταση της ΝΔ, πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα, προκαλώντας συζητήσεις στη Βουλή, άκαιρες και παράταιρες, που δεν αντικατοπτρίζουν τις αγωνίες των πολιτών.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση εξήντλησε τα περιθώρια που της προσφέρει ο θεσμικός της ρόλος, καταθέτοντας τις δημιουργικές της προτάσεις. Και είναι έτοιμη να συμβάλλει και πάλι στην αντιμετώπιση της κρίσης, οποτεδήποτε ζητηθεί. Όμως, μπροστά στην προφανή και πρωτοφανή αδυναμία της κυβέρνησης να κυβερνήσει, ο κ. Τσίπρας μπορεί πλέον να προσφέρει μόνο μία χρήσιμη υπηρεσία: να απαλλάξει τον τόπο από την πλέον επικίνδυνη διακυβέρνηση της μεταπολιτευτικής περιόδου.

 

H HellenicMail σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Το σήμα του Batman εμφανίστηκε σε 13 πόλεις για τα 80ά γενέθλιά του

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Νέτσερ, ο ποπ σταρ του ποδοσφαίρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Γιατί ο Χούμπολτ παραμένει επίκαιρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Γερμανία: πόλος έλξης Ελλήνων τουριστών