Πρόεδρος της Εσθονίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ενδιαφερόμαστε για την προσφυγική κρίση

 

Στο επιχειρησιακό γραφείο της Frontex μετέβη η Πρόεδρος της Εσθονίας, Κέρστι Κάλιουλαϊντ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες στην Ελλάδα.

Κατά την άφιξή της, η κ. Κάλιουλαϊντ δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Επισκέπτομαι σήμερα την Frontex καθώς η Εσθονία έχει συνεισφέρει αρκετά για να ενισχυθεί η τεχνική των δραστηριοτήτων της Frontex. Θεωρούμε ότι η Frontex είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για να διασφαλίσουμε την προστασία των συνόρων κι ότι οι άνθρωποι δεν πνίγονται στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη. Έτσι, εκτιμούμε αρκετά αυτά που κάνει η Frontex».

«Μπορεί να απέχουμε γεωγραφικά από την προσφυγική κρίση, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφερόμαστε γι' αυτήν. Ενδιαφερόμαστε πάρα πολύ και θέλουμε να δούμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε και τι μπορεί να διευθετηθεί καλύτερα» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, η κ. Κάλιουλαϊντ πραγματοποίησε σύσκεψη με το επιτελείο τής Frontex στην Ελλάδα για να ενημερωθεί σχετικά με τις δραστηριότητές της και τα μελλοντικά σχέδιά της.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

 

Με δύο οικογενειακές φωτογραφίες, τα Ανάκτορα γιορτάζουν τα 70ά γενέθλια του Κάρολου

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

 Κάρολος, ένας πρίγκιπας διάδοχος 70 ετών