ΗΠΑ: Το κογκρέσο δεν θα πρέπει να αποκλινει από τη μέχρι τώρα πορεία του σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας γύρωα από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, προειδοποίησε η σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Σούζαν Ράις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησης Ομπάμα, Σούζαν Ράις, προειδοποίησε τους Αμερικανούς βουλευτές να μην επιδιώξουν την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν, την ώρα που η Τεχεράνη βρίσκεται σε συνομιλίες με τις παγκόσμιες δυνάμεις για τον περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος. Η ίδια υποστήριξη ότι μια τέτοια παρέμβαση θα μπορούσε να καταστρέψει τις διπλωματικές προσπάθειες.

«Το κογκρέσο έχει διαδραματίσει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο με τη συμβολή τους στον καθορισμό των κυρώσεων κατά του Ιράν, ωστόσο δεν θα πρέπει τώρα να αλλάξει πορεία», δήλωσε η Ράις.

Τα σχόλια αυτά έρχονται λίγο πριν την ομιλία που θα δώσει την Τρίτη ενώπιον του αμερικανικού κογκρέσου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος αναμένεται να επιχειρηματολογήσει ενάντια στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων και του Ιράν σχετικά με τον περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος.

HellenicMail - Weekend

hellenic seaways 300x250 sept 2017

e-iatros