Ιράν: Η Τεχεράνη διαψεύδει το δημοσίευμα της Wall Street Journal για την ύπαρξη επιστολής του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη Χαμενεϊ προς τον πρόεδρο Ομπάμα

Το Ιράν διέψευσε την ύπαρξη επιστολής, την οποία σύμφωνα με την Wall Street Journal απέστειλε ο ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με αφορμή την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε χθες το βράδυ στη δημοσιότητα, η εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών "διαψεύδει κατηγορηματικά" την ύπαρξη τέτοιας επιστολής εκτιμώντας ότι "οι ισχυρισμοί (της εφημερίδας) είναι αβάσιμοι και εντάσσονται σε ένα αντιεπαγγελματικό παιχνίδι των μίντια".

Η εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου επισημαίνει παλαιότερες επαφές του Ομπάμα προς ιρανούς ηγέτες αναφορικά με τέτοια ζητήματα, σε κάποια από τα οποία η Τεχεράνη είχε ανταποκριθεί. "Αλλά δεν υπήρξε νέα επιστολή που να έστειλε ο Ανώτατος Ηγέτης στο Λευκό Οίκο τις τελευταίες εβδομάδες", αναφέρει.

Την Παρασκευή, σε δημοσίευμά της, η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο Χαμενεϊ έγραψε στον Ομπάμα σχετικά με το ενδεχόμενο αμερικανο-ιρανικής συνεργασίας στην καταπολέμηση του ΙΚ αν εξασφαλιστεί συμφωνία για τα πυρηνικά.

H HellenicMail σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Το σήμα του Batman εμφανίστηκε σε 13 πόλεις για τα 80ά γενέθλιά του

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Νέτσερ, ο ποπ σταρ του ποδοσφαίρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Γιατί ο Χούμπολτ παραμένει επίκαιρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Γερμανία: πόλος έλξης Ελλήνων τουριστών