Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Συνελήφθη ένα από τα πιο επικίνδυνα ανώτερα στελέχη του κινήματος αντι-Μπαλάκα, ο οποίος καταζητείτο για σωρεία εγκλημάτων

Μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία συνέλαβαν ένα ανώτερο στέλεχος του κινήματος αντι-Μπαλάκα, ο οποίος καταζητείτο για εγκλήματα όπως δολοφονίες, υποκίνηση εξέγερσης, βιασμούς και λεηλασίες, δήλωσε την Κυριακή η εισαγγελία της χώρας.

Ο Ροντρίγκεζ Νγκαϊμπόνα, γνωστός με το παρατσούκλι Αντίλο, συνελήφθη το Σάββατο στην πόλη Μπούκα, που βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Μπανγκούι. Ένταλμα για τη σύλληψή του είχε εκδοθεί από τον περασμένο Μάιο.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είχε βυθιστεί στο χάος όταν μουσουλμάνοι αντάρτες του κινήματος Σελεκά είχαν καταλάβει την εξουσία το 2013, ωστόσο ανατράπηκαν τον Ιανουάριο του 2014.

«Ο Αντίλο είναι, την παρούσα φάση, ο πιο αινιγματικός, φοβερός και ισχυρός διοικητής των αντι-Μπαλάκα», είχαν γράψει σε έκθεσή τους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, η οποία δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο.

Ο εισαγγελέας Μορίς Ντιμπέρτ Ντολέτ δήλωσε ότι ενδέχεται η υπόθεση να σταλεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο ερευνά τις βιαιότητες που διαπράττονται στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

H HellenicMail σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Το σήμα του Batman εμφανίστηκε σε 13 πόλεις για τα 80ά γενέθλιά του

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Νέτσερ, ο ποπ σταρ του ποδοσφαίρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Γιατί ο Χούμπολτ παραμένει επίκαιρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Γερμανία: πόλος έλξης Ελλήνων τουριστών