Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Συνελήφθη ένα από τα πιο επικίνδυνα ανώτερα στελέχη του κινήματος αντι-Μπαλάκα, ο οποίος καταζητείτο για σωρεία εγκλημάτων

Μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία συνέλαβαν ένα ανώτερο στέλεχος του κινήματος αντι-Μπαλάκα, ο οποίος καταζητείτο για εγκλήματα όπως δολοφονίες, υποκίνηση εξέγερσης, βιασμούς και λεηλασίες, δήλωσε την Κυριακή η εισαγγελία της χώρας.

Ο Ροντρίγκεζ Νγκαϊμπόνα, γνωστός με το παρατσούκλι Αντίλο, συνελήφθη το Σάββατο στην πόλη Μπούκα, που βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Μπανγκούι. Ένταλμα για τη σύλληψή του είχε εκδοθεί από τον περασμένο Μάιο.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είχε βυθιστεί στο χάος όταν μουσουλμάνοι αντάρτες του κινήματος Σελεκά είχαν καταλάβει την εξουσία το 2013, ωστόσο ανατράπηκαν τον Ιανουάριο του 2014.

«Ο Αντίλο είναι, την παρούσα φάση, ο πιο αινιγματικός, φοβερός και ισχυρός διοικητής των αντι-Μπαλάκα», είχαν γράψει σε έκθεσή τους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, η οποία δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο.

Ο εισαγγελέας Μορίς Ντιμπέρτ Ντολέτ δήλωσε ότι ενδέχεται η υπόθεση να σταλεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο ερευνά τις βιαιότητες που διαπράττονται στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail ειδική έκδοση σε pdf

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

sardis rent a car banner

e-iatros

«Chernobyl» - μια μίνι σειρά για το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ερωτικές επιστολές του Κοέν στην Μαριάν πουλήθηκαν 1,2 εκατ. δολάρια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Οι πτήσεις βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

O Δεσποτόπουλος και ο μύθος του Μπάουχαους