Στη Βιέννη, για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Αυστρία

 

Επίσκεψη στη Βιέννη ενόψει της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Αυστρία το δεύτερο εξάμηνο του 2018 (1η Ιουλίου - 31η Δεκεμβρίου), πραγματοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο Έλληνας Επίτροπος συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας κ. Herbert Kickl, την υπουργό Εξωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Ένταξης κ. Karin Kneissl, καθώς και με τον υπουργό της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας για την ΕΕ, τον Πολιτισμό και τα Μέσα Ενημέρωσης κ. Gernot Bl?mel. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις προτεραιότητες της Αυστρίας στο πλαίσιο της επικείμενης Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, και ιδιαίτερα στα ζητήματα της διαχείρισης των συνόρων, της μετανάστευσης και της ασφάλειας. 

Μετά τη συνάντησή του με τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών, οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Kickl, προχώρησαν σε μια κοινή δήλωση στην οποία αναφέρεται ότι: «σήμερα είχαμε μια εποικοδομητική και παραγωγική συνάντηση. Συζητήσαμε για τις κοινές προκλήσεις στους τομείς του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων, της παράτυπης μετανάστευσης και της ασφάλειας. Ένα από τα βασικά σημεία των συζητήσεών μας ήταν οι προτεραιότητες της επικείμενης αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους». Επίσης συμφώνησαν ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ισχυρή και ανθεκτική Ένωση Ασφαλείας που θα βρίσκεται κοντά στους πολίτες.

Συζητήθηκαν, επίσης, η αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και η δημιουργία μιας κοινής πολιτικής ασύλου που θα δίνει τη δυνατότητα στα κράτη μέλη της ΕΕ να αντιμετωπίζουν μελλοντικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό. 

Η άτυπη σύνοδος του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων τον Ιούλιο και η Διάσκεψη Κορυφής για την Ασφάλεια που θα διεξαχθεί στο Σάλτσμπουργκ τον Σεπτέμβριο θα συμβάλουν σημαντικά στην προώθηση  των πολιτικών της ΕΕ σε αυτούς τους τομείς. Η Διάσκεψη Κορυφής τον Σεπτέμβριο στο Σάλτσμπουργκ αναμένεται να συμβάλλει με συγκεκριμένα αποτελέσματα στην πρόοδο των προσπαθειών για την οικοδόμηση της Ένωσης Ασφάλειας της ΕΕ.

 
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

banner meli ikarias

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail σε pdf

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Η ΕΡΤ και η Κατερίνα Ντούσκα παρουσίασαν το τραγούδι για την Eurovision 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Bate-Bola, το εναλλακτικό καρναβάλι του Ρίο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Waris Dirie: Να σταματήσει ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

H βασίλισσα Ελισάβετ έκανε την πρώτη της ανάρτηση στο Instagram