Στη Βιέννη, για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Αυστρία

 

Επίσκεψη στη Βιέννη ενόψει της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Αυστρία το δεύτερο εξάμηνο του 2018 (1η Ιουλίου - 31η Δεκεμβρίου), πραγματοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο Έλληνας Επίτροπος συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας κ. Herbert Kickl, την υπουργό Εξωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Ένταξης κ. Karin Kneissl, καθώς και με τον υπουργό της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας για την ΕΕ, τον Πολιτισμό και τα Μέσα Ενημέρωσης κ. Gernot Bl?mel. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις προτεραιότητες της Αυστρίας στο πλαίσιο της επικείμενης Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, και ιδιαίτερα στα ζητήματα της διαχείρισης των συνόρων, της μετανάστευσης και της ασφάλειας. 

Μετά τη συνάντησή του με τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών, οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Kickl, προχώρησαν σε μια κοινή δήλωση στην οποία αναφέρεται ότι: «σήμερα είχαμε μια εποικοδομητική και παραγωγική συνάντηση. Συζητήσαμε για τις κοινές προκλήσεις στους τομείς του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων, της παράτυπης μετανάστευσης και της ασφάλειας. Ένα από τα βασικά σημεία των συζητήσεών μας ήταν οι προτεραιότητες της επικείμενης αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους». Επίσης συμφώνησαν ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ισχυρή και ανθεκτική Ένωση Ασφαλείας που θα βρίσκεται κοντά στους πολίτες.

Συζητήθηκαν, επίσης, η αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και η δημιουργία μιας κοινής πολιτικής ασύλου που θα δίνει τη δυνατότητα στα κράτη μέλη της ΕΕ να αντιμετωπίζουν μελλοντικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό. 

Η άτυπη σύνοδος του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων τον Ιούλιο και η Διάσκεψη Κορυφής για την Ασφάλεια που θα διεξαχθεί στο Σάλτσμπουργκ τον Σεπτέμβριο θα συμβάλουν σημαντικά στην προώθηση  των πολιτικών της ΕΕ σε αυτούς τους τομείς. Η Διάσκεψη Κορυφής τον Σεπτέμβριο στο Σάλτσμπουργκ αναμένεται να συμβάλλει με συγκεκριμένα αποτελέσματα στην πρόοδο των προσπαθειών για την οικοδόμηση της Ένωσης Ασφάλειας της ΕΕ.

 
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

H HellenicMail σε pdf

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

sardis rent a car banner

e-iatros

Τρεις επιστολές του Ναπολέοντα προς τη Ζοζεφίνα πωλήθηκαν πάνω από 500.000 ευρώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Στις 19 Ιουλίου η τρίτη σεζόν του «La casa de papel» στο Netflix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

101 ερωταπαντήσεις για τον Χίτλερ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

100 χρόνια Bauhaus