Ε. Κουντουρά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στόχος μας οι 35 εκατ. τουρίστες το 2020

ΑΠΕ-ΝΠΕ

Ανανεωμένη και δυναμική είναι η φετινή παρουσία του ελληνικού περίπτερου στην 39η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που εγκαινιάσθηκε  στο Παρίσι και θα διαρκέσει για ένα τετραήμερο, έως την ερχόμενη Παρασκευή.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις για τον τουρισμό, με την παρουσία 1.600 περιπτέρων, ενώ αναμένονται φέτος πάνω από 30.000 επισκέπτες, επαγγελματίες του τομέα.

Παρ' ότι ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, οι ευκαιρίες είναι παράλληλα μεγάλες, για τον κάθε εκθέτη όπως και για την Ελλάδα, ως προς την προβολή της χώρας και τη σύναψη συμφωνιών, με τα τουριστικά πρακτορεία, «tour operators» ή άλλους επαγγελματίες. Αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα και από το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι παράγοντες του τουρισμού, στην ειδική εκδήλωση προώθησης και προβολής της Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του ΕΟΤ στην έκθεση.

Στους γαλάζιους τοίχους του ελληνικού περιπτέρου, το βίντεο «Ελλάδα, 365 ημέρες το χρόνο», που οι Γάλλοι έχουν ήδη θαυμάσει στις τηλεοράσεις τους, μαγνητίζει τους περαστικούς που κοντοστέκονται. Μόλις στις 17 Σεπτεμβρίου άλλωστε, το βίντεο αυτό κέρδισε το πρώτο βραβείο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, αλλά και στο διεθνές φεστιβάλ του Ζάγκρεμπ όπου συμμετείχαν 63 χώρες.

Με ιδιαίτερα ενεργή παρουσία, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά δεν κρύβει την ικανοποίησή της, τόσο για την κεντρική θέση που εξασφάλισε φέτος στην έκθεση το ελληνικό περίπτερο, όσο και για τα αποτελέσματα της στρατηγικής της τα δύο τελευταία χρόνια από το 2015.

Για τον θετικό απολογισμό της διετίας η υπουργός, μετέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σχόλιο του γγ του Παγκοσμίου Οργανισμό Τουρισμού Τάλε Μπριφάι: «Τα δύο τελευταία χρόνια η Ελλάδα κατάφερε να πετύχει ένα μικρό θαύμα και να έχει ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης 7% διπλάσιο από τον παγκόσμιο μέσον όρο που είναι 3-4%, πράγμα που κάνει τη χώρα, παράδειγμα προς μίμηση».

Χάρις σε αυτή τη δυναμική, η Ελλάδα κατάφερε να εκλεγεί, δεύτερη στη σειρά, στο πενταμελές Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ, που έχει πάνω από 157 χώρες- μέλη. Τα πέντε μέλη του Εκτελεστικού είναι: Λιθουανία, Ελλάδα, Ρωσία, Ρουμανία, Αζερμπαϊτζάν.

«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας» υπογράμμισε η υπουργός και πρόσθεσε: «Η είσοδος στο Εκτελεστικό Συμβούλιο είναι πολύ σημαντική γιατί εκεί παίρνονται οι σημαντικές αποφάσεις για ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη στον τουρισμό, και εμείς υπήρξαμε ανύπαρκτοι μέχρι το 2015. Δραστηριοποιηθήκαμε όμως στη συνέχεια, όχι μόνο στον ΟΗΕ αλλά και στον ΟΟΣΑ και αρχίσαμε να συμμετέχουμε, να λέμε τις προτάσεις μας, να παρεμβαίνουμε σε όλες τις υψηλού επιπέδου συναντήσεις που διαχειρίζονται διάφορα θέματα του τουρισμού, όπως θέματα κρίσεως, ασφάλειας προώθησης, ή ανάπτυξης» εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros